Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek in Staten: banenplan provincie te laat

Geplaatst opzaterdag 25 november 2017 - 6:30

Coalitiepartij PvdA heeft harde kritiek op SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. De partij vindt dat het veel te langzaam gaat met het aanvalsplan arbeidsmarkt.

Dat wil het alsmaar groeiende tekort aan arbeidskrachten aanpakken door werklozen, bijstandsgerechtigden en asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een baan te helpen. Begin volgend jaar moet een concreet uitvoeringsprogramma op tafel liggen.

Laat
Maar in een statencommissie zei PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers dat misschien niet te laat, maar wel laat te vinden omdat de huidige coalitieperiode al in maart 2019 afloopt.

Goede koers
Gedeputeerde Van
Rijnsbergen wees de kritiek van de PvdA af. Bij de start van de coalitie was er niet op gerekend dat de Limburgse economie zo snel zou groeien, zo zei zij. "Er is in twee-en-een-half jaar ongelooflijk veel veranderd. En dan moet je zeggen dat we wel de goede koers hebben uitgezet om mensen aan het werk te helpen. Maar die blijkt niet voldoende en dus moeten we versnellen", stelde Van Rijnsbergen.

Stroperig
Zij gaf wel toe dat het langer heeft geduurd dan verwacht om alle partijen op een lijn te krijgen. Een stroperig proces, zo erkende zij.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen