Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek in Staten: banenplan provincie te laat

Geplaatst opzaterdag 25 november 2017 - 6:30

Coalitiepartij PvdA heeft harde kritiek op SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. De partij vindt dat het veel te langzaam gaat met het aanvalsplan arbeidsmarkt.

Dat wil het alsmaar groeiende tekort aan arbeidskrachten aanpakken door werklozen, bijstandsgerechtigden en asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een baan te helpen. Begin volgend jaar moet een concreet uitvoeringsprogramma op tafel liggen.

Laat
Maar in een statencommissie zei PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers dat misschien niet te laat, maar wel laat te vinden omdat de huidige coalitieperiode al in maart 2019 afloopt.

Goede koers
Gedeputeerde Van
Rijnsbergen wees de kritiek van de PvdA af. Bij de start van de coalitie was er niet op gerekend dat de Limburgse economie zo snel zou groeien, zo zei zij. "Er is in twee-en-een-half jaar ongelooflijk veel veranderd. En dan moet je zeggen dat we wel de goede koers hebben uitgezet om mensen aan het werk te helpen. Maar die blijkt niet voldoende en dus moeten we versnellen", stelde Van Rijnsbergen.

Stroperig
Zij gaf wel toe dat het langer heeft geduurd dan verwacht om alle partijen op een lijn te krijgen. Een stroperig proces, zo erkende zij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen