Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek in Staten: banenplan provincie te laat

Geplaatst opzaterdag 25 november 2017 - 6:30

Coalitiepartij PvdA heeft harde kritiek op SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. De partij vindt dat het veel te langzaam gaat met het aanvalsplan arbeidsmarkt.

Dat wil het alsmaar groeiende tekort aan arbeidskrachten aanpakken door werklozen, bijstandsgerechtigden en asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een baan te helpen. Begin volgend jaar moet een concreet uitvoeringsprogramma op tafel liggen.

Laat
Maar in een statencommissie zei PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers dat misschien niet te laat, maar wel laat te vinden omdat de huidige coalitieperiode al in maart 2019 afloopt.

Goede koers
Gedeputeerde Van
Rijnsbergen wees de kritiek van de PvdA af. Bij de start van de coalitie was er niet op gerekend dat de Limburgse economie zo snel zou groeien, zo zei zij. "Er is in twee-en-een-half jaar ongelooflijk veel veranderd. En dan moet je zeggen dat we wel de goede koers hebben uitgezet om mensen aan het werk te helpen. Maar die blijkt niet voldoende en dus moeten we versnellen", stelde Van Rijnsbergen.

Stroperig
Zij gaf wel toe dat het langer heeft geduurd dan verwacht om alle partijen op een lijn te krijgen. Een stroperig proces, zo erkende zij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen