Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op 'trieste' carnavalsposter is niet mals

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2016 - 19:55

De dinsdag onthulde carnavalsposter is weinig positief ontvangen. Op sociale media was de kritiek niet mals. Grote gemene deler: te triest en waarom Comic Sans?

Op Facebook vallen mensen vooral over de sombere uitstraling. "Wie is er dood? Dacht dat carnaval iets feestelijks moest zijn' en Voor welke begrafenisondernemer is deze poster?' zijn zomaar twee van de reacties.

Droevig
Anderen veelgebruikte woorden zijn droevig, somber en triest. Een enkeling is wel tevreden. 'Erg mooi', schrijft iemand op Facebook, iemand anders houdt het kort: 'Top'.

Alle emotie
Kunstenaar Lou Thissen, de maker van de poster, laat overigens weten dat de poster bewust een droevig karakter heeft. "Carnaval is niet alleen uit je dak gaan en lachen", legt hij uit. "Als je teveel gezopen hebt, kijk je wel anders. Alle emotie moet erin zitten."

Comic Sans
En daar blijft het niet bij, opwinding is er ook over het gebruikte lettertype. Het 'verboden' Comic Sans is te zien op de poster en dat valt lang niet bij iedereen goed. 'Comic Sans... Echt waar? In 2016? Nog een geluk dat ze de letters niet geel-groen-rood hebben ingekleurd', zo laat bijvoorbeeld iemand op Twitter weten.

Lees ook: Lou Thissen maakt Limburgse carnavalsposter 2016

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Lou Thissen maakt Limburgse carnavalsposter 2016
Wijnand Thönissen maakt Vastelaovendposter 2015
Dit is de nieuwe Limburgse carnavalsposter
Nieuwe Limburgse carnavalsposter is er
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen