Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op nieuwe plek bussen bij station Horst-Sevenum

Geplaatst opdonderdag 14 april 2016 - 16:38

Door de verplaatsing van twee bushaltes naar een nieuw plein bij station Horst-Sevenum neemt het aantal onveilige verkeerssituaties toe.

Het gaat daarbij vooral om onveilige situaties met overstekende voetgangers en fietsers in die omgeving. Dat vinden directeur Ton Hermans van het Citaverde College in Horst en voorzitter Hay Arts van de dorpsraad Hegelsom.

Grote zorgen
Hermans maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van zijn leerlingen die door een verplaatsing van de bushaltes vaker dan nu de Stationsstraat moeten oversteken. Momenteel stopt de bus uit de richting Horst al aan de kant van het 1000 leerlingen tellende Citaverde College.

Drukste weg
Door de
busstop te verleggen, moet die groep scholieren alsnog de Stationsstraat oversteken. Dat is met 12.000 passerende voertuigen per dag de drukste weg van de gemeente Horst aan de Maas.

Tunnel of brug
Voorzitter Arts van de dorpsraad Hegelsom onderschrijft de zorgen van het Citaverde College. Arts pleit voor aanleg van een tunnel of brug voor langzaam verkeer onder de Stationsstraat door. Daarmee kunnen voetgangers en fietsers zich vanaf het station veilig van en naar het Citaverde College, Hegelsom en America bewegen.

Serieus
Wethouder Paul Driessen (Verkeer en Vervoer, Essentie) zegt dat een tunnel of brug voor langzaam verkeer eerder is onderzocht en als oplossingen zijn afgevallen. Driessen laat weten dat hij de oproep van de dorpsraad desondanks serieus neemt en alsnog wil bekijken met provincie , Prorail en het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Wachttijden
Die partijen vinden de aanleg van een nieuwe weg naar station Horst-Sevenum de beste manier om lange wachttijden bij de spoorwegovergang en onveilige
verkeerssituaties daar te verminderen. De nieuwe weg moet vanaf een nieuwe rotonde vanaf de Asdonckerweg achter Het Loopcentrum langs richting Horst-Sevenum gaan lopen.

Meebetalen
Daar zou een nieuw voorplein met ruimte voor meerdere bushaltes ontstaan. Het ministerie is bereid mee te betalen aan deze naar schatting 1,6 miljoen euro kostende oplossing.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen treinen tussen Helmond en Horst-Sevenum
Aftelklok moet treinen in Horst op tijd laten vertrekken
Thalys rijdt niet? Munckhof zet bussen in
Vullings wint Ondernemersprijs in Horst aan de Maas
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen