Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op nieuwe plek bussen bij station Horst-Sevenum

Geplaatst opdonderdag 14 april 2016 - 16:38

Door de verplaatsing van twee bushaltes naar een nieuw plein bij station Horst-Sevenum neemt het aantal onveilige verkeerssituaties toe.

Het gaat daarbij vooral om onveilige situaties met overstekende voetgangers en fietsers in die omgeving. Dat vinden directeur Ton Hermans van het Citaverde College in Horst en voorzitter Hay Arts van de dorpsraad Hegelsom.

Grote zorgen
Hermans maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van zijn leerlingen die door een verplaatsing van de bushaltes vaker dan nu de Stationsstraat moeten oversteken. Momenteel stopt de bus uit de richting Horst al aan de kant van het 1000 leerlingen tellende Citaverde College.

Drukste weg
Door de
busstop te verleggen, moet die groep scholieren alsnog de Stationsstraat oversteken. Dat is met 12.000 passerende voertuigen per dag de drukste weg van de gemeente Horst aan de Maas.

Tunnel of brug
Voorzitter Arts van de dorpsraad Hegelsom onderschrijft de zorgen van het Citaverde College. Arts pleit voor aanleg van een tunnel of brug voor langzaam verkeer onder de Stationsstraat door. Daarmee kunnen voetgangers en fietsers zich vanaf het station veilig van en naar het Citaverde College, Hegelsom en America bewegen.

Serieus
Wethouder Paul Driessen (Verkeer en Vervoer, Essentie) zegt dat een tunnel of brug voor langzaam verkeer eerder is onderzocht en als oplossingen zijn afgevallen. Driessen laat weten dat hij de oproep van de dorpsraad desondanks serieus neemt en alsnog wil bekijken met provincie , Prorail en het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Wachttijden
Die partijen vinden de aanleg van een nieuwe weg naar station Horst-Sevenum de beste manier om lange wachttijden bij de spoorwegovergang en onveilige
verkeerssituaties daar te verminderen. De nieuwe weg moet vanaf een nieuwe rotonde vanaf de Asdonckerweg achter Het Loopcentrum langs richting Horst-Sevenum gaan lopen.

Meebetalen
Daar zou een nieuw voorplein met ruimte voor meerdere bushaltes ontstaan. Het ministerie is bereid mee te betalen aan deze naar schatting 1,6 miljoen euro kostende oplossing.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen treinen tussen Helmond en Horst-Sevenum
Aftelklok moet treinen in Horst op tijd laten vertrekken
Thalys rijdt niet? Munckhof zet bussen in
Vullings wint Ondernemersprijs in Horst aan de Maas
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen