Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op Limburgs feestje in Amsterdamse schouwburg

Geplaatst opdonderdag 16 februari 2017 - 14:10

PVV en Volkspartij Limburg in het Limburgs Parlement uiten zware kritiek op de Limburgse manifestatie die drie weken geleden plaatsvond in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

'Het geluk/gelijk van Limburg. Wat de Randstad kan leren van Limburg' was een initiatief van het uit Roermond afkomstige D66-Eerste Kamerlid en arabiste Petra Stienen en Marcia Luyten, onder meer bekend van het tv-programma Buitenhof en afkomstig uit Wijnandsrade. Beiden hebben in 2015 ook een boek geschreven over hun Limburgse afkomst.

Subsidie
In schriftelijke vragen omschrijven de PVV en de Volkspartij de manifestatie 'als een programma ter promotie van hun boeken' omdat de bijeenkomst er een direct gevolg van zou zijn geweest. Ze vinden het daarom niet gepast dat de provincie Limburg 35.000 euro subsidie heeft gegeven en Connect Limburg 15.000. Die organisatie moet Limburg op de kaart zetten.

Oppositie
De twee oppositiepartijen willen ook weten of het klopt dat 'aan de dames Stienen en Luyten 15.000 euro is betaald voor de programmaredactie'. Verder hekelen zij dat er geen sprekers of gasten van de oppositiepartijen aanwezig zouden zijn geweest, maar alleen van de vijf coalitiepartijen.

Geheimhouding
Ook vragen PVV en Volkspartij Limburg zich af waarom ze alleen onder geheimhouding de lijst van genodigden hebben mogen inzien en waarom die niet openbaar wordt gemaakt.

150 jaar
De avond in Amsterdam was het startschot voor de viering van 150 jaar Limburg. Op 11 mei is het exact 150 jaar geleden dat Limburg definitief een provincie van Nederland werd en niet langer ook deel uit maakte van de Duitse Bond.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen