Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op hoge Marokkaanse onderscheiding Aissa Meziani

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 19:40

Het Venlose raadslid Aissa Meziani heeft forse kritiek gekregen van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap, omdat hij een hoge Marokkaanse onderscheiding in ontvangst heeft genomen.

Volgens de criticasters had Meziani de onderscheiding niet in ontvangst moeten nemen, omdat het Noord-Afrikaanse land er een allesbehalve democratisch regime op nahoudt.

Onderscheiding
"Een storm in een glas water", zei het CDA-raadslid woensdagavond in L1mburg Centraal. "Ik heb deze onderscheiding gekregen voor het werk dat ik in Limburg doe." Volgens Meziani heeft zijn erepenning niks met het regime in Marokko te maken. "Er speelt wel wat in Marokko. En daar wordt aan gewerkt."

Lees ook: Marokkaanse onderscheiding voor verbinder Meziani

Bruggenbouwer
Maandag kreeg Meziani de hoge onderscheiding voor zijn inzet voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in Limburg en zijn 'verbindende krachten binnen de Nederlandse samenleving' in het algemeen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen