Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op hoge Marokkaanse onderscheiding Aissa Meziani

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 19:40

Het Venlose raadslid Aissa Meziani heeft forse kritiek gekregen van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap, omdat hij een hoge Marokkaanse onderscheiding in ontvangst heeft genomen.

Volgens de criticasters had Meziani de onderscheiding niet in ontvangst moeten nemen, omdat het Noord-Afrikaanse land er een allesbehalve democratisch regime op nahoudt.

Onderscheiding
"Een storm in een glas water", zei het CDA-raadslid woensdagavond in L1mburg Centraal. "Ik heb deze onderscheiding gekregen voor het werk dat ik in Limburg doe." Volgens Meziani heeft zijn erepenning niks met het regime in Marokko te maken. "Er speelt wel wat in Marokko. En daar wordt aan gewerkt."

Lees ook: Marokkaanse onderscheiding voor verbinder Meziani

Bruggenbouwer
Maandag kreeg Meziani de hoge onderscheiding voor zijn inzet voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in Limburg en zijn 'verbindende krachten binnen de Nederlandse samenleving' in het algemeen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen