Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op hoge Marokkaanse onderscheiding Aissa Meziani

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 19:40

Het Venlose raadslid Aissa Meziani heeft forse kritiek gekregen van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap, omdat hij een hoge Marokkaanse onderscheiding in ontvangst heeft genomen.

Volgens de criticasters had Meziani de onderscheiding niet in ontvangst moeten nemen, omdat het Noord-Afrikaanse land er een allesbehalve democratisch regime op nahoudt.

Onderscheiding
"Een storm in een glas water", zei het CDA-raadslid woensdagavond in L1mburg Centraal. "Ik heb deze onderscheiding gekregen voor het werk dat ik in Limburg doe." Volgens Meziani heeft zijn erepenning niks met het regime in Marokko te maken. "Er speelt wel wat in Marokko. En daar wordt aan gewerkt."

Lees ook: Marokkaanse onderscheiding voor verbinder Meziani

Bruggenbouwer
Maandag kreeg Meziani de hoge onderscheiding voor zijn inzet voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in Limburg en zijn 'verbindende krachten binnen de Nederlandse samenleving' in het algemeen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen