Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op hoge Marokkaanse onderscheiding Aissa Meziani

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 19:40

Het Venlose raadslid Aissa Meziani heeft forse kritiek gekregen van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap, omdat hij een hoge Marokkaanse onderscheiding in ontvangst heeft genomen.

Volgens de criticasters had Meziani de onderscheiding niet in ontvangst moeten nemen, omdat het Noord-Afrikaanse land er een allesbehalve democratisch regime op nahoudt.

Onderscheiding
"Een storm in een glas water", zei het CDA-raadslid woensdagavond in L1mburg Centraal. "Ik heb deze onderscheiding gekregen voor het werk dat ik in Limburg doe." Volgens Meziani heeft zijn erepenning niks met het regime in Marokko te maken. "Er speelt wel wat in Marokko. En daar wordt aan gewerkt."

Lees ook: Marokkaanse onderscheiding voor verbinder Meziani

Bruggenbouwer
Maandag kreeg Meziani de hoge onderscheiding voor zijn inzet voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in Limburg en zijn 'verbindende krachten binnen de Nederlandse samenleving' in het algemeen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen