Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op Connect Limburg in provinciaal parlement

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 14:04

De coalitiepartijen CDA en VVD in het Limburgs Parlement hebben kritiek op Connect Limburg, de organisatie die heel Limburg internationaal op de kaart moet zetten als unieke grensregio.

Daarbij wordt samengewerkt met onder meer ondernemers, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Tegenvaller
Maar volgens CDA-fractievoorzitter Hubert Mackus loopt dat niet altijd goed. Zo vond hij de presentatie van Limburg op de onlangs afgesloten Wereld Expo in Milaan erg tegenvallen. "
Een oude Amerikaans schoolbus moest Limburg voorstellen. Het ontging mij wat daar precies de bedoeling van was", aldus Mackus. Hij denkt dat een moderne high-tech bus van VDL de wereldburgers die daar komen meer zou hebben aangesproken.

Advertorials
Limburg maakt deel uit van het Nederlands Paviljoen in Milaan. "Maar zelfs Sierra Leone en Birma hadden een mooiere inzending dan Nederland. Die straalden nog wat uit", zo stelt Mackus. De VVD had kritiek op een reeks van 15 artikelen in de Limburgse kranten waarvoor Connect Limburg 80 duizend euro op tafel heeft gelegd. Het gaat om zogeheten advertorials. Dat zijn redactionele artikelen waarvoor wordt betaald.

Binden
Fractievoorzitter Joost van den Akker vroeg zich af hoe deze 'peperdure' artikelen internationaal talent, investeerders en toeristen langdurig aan Limburg binden, zoals de bedoeling van Connect Limburg is.
Gouverneur Theo Bovens zei in een reactie dat het ook de taak van Connect Limburg is zich te richten op de Limburgse burgers en samenleving. En niet alleen op de mensen in het buitenland.

De provincie draagt jaarlijks 1,2 miljoen euro bij aan Connect Limburg. Binnenkort komt er een evaluatie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vanaf de zomer promotie Limburg in nieuwe stijl
Gouverneur ziet kansen voor Limburg in regeerakkoord
Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er
Edit - Rhombusplan
Forse Europese subsidie voor binnenhavens
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten