Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek op BN'ers in helikopter naar 'ver Limburg'

Geplaatst opmaandag 24 augustus 2015 - 7:04

Is het normaal dat Bekende Nederlanders door RTL 4 per helikopter naar 'het verre' Limburg worden gevlogen voor een talkshow? Dat is een vraag waarover nu ook het provinciebestuur zich mag gaan uitspreken.

De Statenfractie van GroenLinks heeft kritische vragen gesteld over de manier waarop RTL Breakfast Club de BN’ers vervoert naar de opnameplek, Thermae 2000 in Valkenburg.

'Ver Limburg'
Volgens de producent van het programma is de keuze op een helikopter gevallen omdat het programma "zo ver weg" wordt opgenomen. "De opnames vinden plaats in Limburg en daarom wordt een helikopter ingezet om de gasten snel vanuit de Randstad op locatie te krijgen", zo tekende Mediacourant eerder op.

Lees ook: BN'ers met helikopter naar tv-opnames in Valkenburg

Twee ton
De provincie Limburg betaalt twee ton mee aan het programma, dat een overwegend toeristische insteek heeft. Onderdeel van de deal is dat de show dan wel in Valkenburg wordt opgenomen en dat er elke week een Limburgs item voorbijkomt.

Het programma biedt een "unieke kans" om het toerisme in Limburg extra te promoten, zo motiveerde de provincie de bijdrage.

Lees ook: Twee ton provinciegeld voor toerismeprogramma RTL 4

Helikopter
GroenLinks wil van het provinciebestuur weten of dat subsidiegeld ook voor de "decadente" en "slecht voorbeeld stellende" helikoptervluchten is gebruikt. Volgens de partij staat het meebetalen aan het programma haaks op de ambities van de provincie om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

RTL Breakfast Club
BN'ers met helikopter naar tv-opnames in Valkenburg
RTL-helikoptervluchten niet betaald door provincie
Lening van 7 miljoen voor kuuroord Thermae 2000
RTL Breakfast Club
Provincie dubt over nieuwe bijdrage aan RTL Breakfast Club
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen