Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek Hamilton laat Verstappen koud

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 11:06

Max Verstappen peinst er niet over zijn rijstijl aan te passen na de kritiek die hij zondag van wereldkampioen Lewis Hamilton kreeg.

"Waarom zou ik?", vroeg hij zich af tijdens een persconferentie in de aanloop naar de Grand Prix van China van komende zondag in Shanghai.

Dat is racen
Verstappen kreeg veel vragen over zijn crash met Lewis Hamilton, die hem zondag de race in Bahrein kostte. "Ik deed niets verkeerd", zei de Limburger. "Ik probeer een andere auto in te halen. Ik zag die kans en wilde die grijpen. Zo had het vorig jaar in Mexico ook mis kunnen gaan", doelde Verstappen op de wedstrijd die hij uiteindelijk won. "Dat is racen, zo simpel is het. Ik snap niet waarom iedereen hier nu zo bovenop springt."

Lees ook: Hamilton: 'Verstappen neemt onvolwassen beslissingen'

Dickhead
De belangstelling voor Verstappen had alles te maken met uitlatingen van Hamilton na de race in Bahrein. De wereldkampioen noemde de Nederlander een "dickhead" (eikel) en verweet hem een gebrek aan respect.

Lees ook: Hamilton over botsing met Verstappen: 'Wat een eikel'

Emoties
Verstappen had aanvankelijk begrip voor Hamilton. "Dat zijn de emoties na een race", zei hij maandag nog. In Shanghai was de Limburger minder diplomatiek. "Het is altijd makkelijk om een jonge rijder de schuld te geven. Zo zie ik dat. Misschien ga ik nog wel met hem praten als dat nodig is."

Lees ook: 'Crash Verstappen en Hamilton was beetje een ego-kwestie'

Teleurstelling
Verstappen beschikt dit seizoen over een betere auto dan vorig jaar. Toch stelt hij vooralsnog teleur in zijn Red Bull, met een zesde plaats in Melbourne en een uitvalbeurt in Bahrein. Vorig jaar in Shanghai stal hij de show met een inhaalrace in de regen van plaats zestien naar drie. "Op een droge baan is het lastiger inhalen. Maar we zijn hier om op het podium te eindigen of races te winnen. Dus dat is wat ik hier ga proberen te doen."

Live
Zondag staat de Grand Prix van China op het programma. De race op het Shanghai International Circuit is vanaf 8:10 uur live te volgen bij 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen