Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kritiek asbest-aanpak niet terecht'

Geplaatst opvrijdag 4 september 2015 - 17:11

Het Roermondse college van B en W vindt de kritiek in het evaluatierapport over de asbestbrand niet terecht.

Volgen B en W is er soms sprake van "onjuiste of onvolledige vermelding van feiten", worden "geschetste beelden vanuit gemeentelijk perspectief niet altijd herkend" en zijn er "vragen omtrent formuleringen of onderbouwing van conclusies."

Verkeerde keelgat
Met name de opmerking dat de sanering te lang stil heeft gelegen, omdat met Steelhaven werd onderhandeld over de kosten en de gemeente meteen bestuursdwang toe had moeten passen, is het college in het verkeerde keelgat geschoten.

Wettelijk onmogelijk
Ten eerste zou de gemeente financiële risico’s lopen door zelfs een saneringsbedrijf in te schakelen. Ten tweede was het wettelijk onmogelijk, omdat op dat moment geen sprake meer was van spoedeisendheid. Steelhaven zou dan minimaal twee weken hebben gehad om bezwaar te maken.

Pertinent onjuist
Ook herkent het college zich niet in de kritiek dat saneringsploegen voor niks dagen klaarstonden. Dat de besluitvorming beïnvloed werd door "de drang van betrokkenen om een lage prijs te bedingen voor de sanering" is volgens B en W "pertinent onjuist".

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand jachthaven Roermond onder controle
Binnenstad Roermond afgesloten vanwege asbestbrand
Treinen stoppen niet in Roermond vanwege asbestgevaar
Dringend advies: mijd centrum Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen