Lege stal boerderij

Provinciebestuur: Niks mis met stallensloopregeling

Het provinciebestuur blijft positief over de stallensloopregeling. Die heeft daadwerkelijk bijgedragen aan minder stenen en minder varkens in het buitengebied van Noord- en Midden-Limburg en doet dat nog steeds, zegt het provinciebestuur.

Grenscontrole Belgiƫ (20 mrt 2020)
'Nu blijkt dat de Euregio normaal heel goed functioneert'

Het feit dat we het nu zo vreemd vinden dat we niet even snel de grens over kunnen, bewijst dat de Euregio onder normale omstandigheden heel goed functioneert.

boekpresenatie afgeblazen wegens islamkritiek
Boekpresentatie afgeblazen vanwege islamkritiek

Vrouwenorganisatie FAM heeft de presentatie van het boek 'De weg naar gelijkwaardigheid!' afgeblazen. Het boek, dat pleit voor een gelijkwaardige positie van de vrouw in de samenleving, zou teveel kritische passages bevatten over de islam.

Roda JC protest supporters Parkstad Limburg Stadion (27 sep 2019)
Protest: Kerkraadse Koempeltribune vrijdagavond leeg

De Koempeltribune in het Kerkraadse Parkstad Limburg Stadion blijft vrijdagavond tijdens de eerste helft leeg.

Chemelot
Onderzoeksraad: Meer vaart maken met veiligheid Chemelot

De Onderzoeksraad voor Veiligheid geeft de overheid een tik op de vingers in verband met de veiligheid van bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Ledenbijeenkomst CDA: kritiek op samenwerking PVV en FvD

Een handvol Limburgse CDA-leden heeft principiƫle bezwaren tegen samenwerking met PVV en Forum voor Democratie in het nieuwe provinciebestuur.

SP vervangt trekpop Rutte door die van Jetten (D66)

De SP heeft in een omstreden campagnefilmpje een trekpop verwijderd met de beeltenis van premier Mark Rutte na een klacht van de Maastrichtse cartoonist Ruben L. Oppenheimer.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten