Overslaan en naar de inhoud gaan

'Krimpregio's ontzien bij reorganisatie Belastingdienst'

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2015 - 17:54

De Tweede Kamer vindt unaniem dat bij de reorganisatie van de Belastingdienst voorrang moet worden gegeven aan het behoud van banen bij kantoren in krimpregio's en in gebieden waar weinig werk is.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om Zuid-Limburg met belastingkantoren in Heerlen en Maastricht. Maar ook om de kantoren in Groningen, Emmen en Enschede.

Steun
Een motie van PvdA en ChristenUnie kon rekenen op de steun van alle andere partijen. Dat was opvallend omdat VVD-staatssecretaris Eric Wiebes niets zag in de motie omdat hij de 'ingewikkelde operatie niet wilde belasten met een extra doel'. Verder dan dat hij oog zou houden voor spreiding over het land wilde hij niet gaan. Maar daar denkt de Tweede Kamer dus anders over.

Vijfduizend verliezen hun baan
Bij de reorganisatie van de Belastingdienst verliezen vijfduizend medewerkers hun huidige baan.
Dat is één op de vier personeelsleden. Het is de bedoeling dat zij binnen drie tot vijf jaar een andere baan hebben binnen de Rijksoverheid, als het kan binnen de Belastingdienst.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamervragen over bonus L1-directeur
Sinterklaas Zwarte Piet Maastricht
Sint niet naar Belastingdienst vanwege discussie Zwarte Piet
Gezondheidszorg, Ouderen
ChristenUnie bekommert zich om welzijn Limburgers
rechtbank maastricht
ChristenUnie wil alle rechtbanken behouden
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen