Corona economie

CBS: Grote krimp Limburgse economie door corona

De economie in Limburg is in het tweede kwartaal tussen de 10 en 12 procent gekrompen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Economie corona
'8,5 procent krimp: niet eerder meegemaakt'

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) roept de overheid op te investeren. Volgens de belangenvereniging is dit bij uitstek het moment om grote bouwprojecten uit te voeren.

valkenburg stockfoto (15 jun 2020)
'Harde klappen voor Zuid-Limburgse economie'

Zuid-Limburg en de regio rond de stad Groningen krijgen waarschijnlijk de hardste economische klappen te verwerken als gevolg van de coronacrisis.

vergrijzing, ouderen, krimpregio, ontgroening, zorg (stock)
'Rijk moet met deltaplan voor krimpregio's komen'

Een omvangrijk plan is nodig om de leefbaarheid in de vijf krimpregio's in Nederland op peil te houden, zegt Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Eurocommissaris Dubravka Suica bezoekt Kerkrade, krimpregio bevolkingskrimp (07 feb 2020)
Eurocommissaris kijkt in Parkstad naar aanpak krimp

Eurocommissaris Dubravka Šuica is vrijdag op bezoek in Kerkrade om met eigen ogen te zien hoe de Parkstadregio omgaat met krimp en verduurzaming.

Mensen, bevolking, bevolkingsgroei, groei, krimp
Sterkste daling inwoners in Maastricht en Valkenburg

Van alle Limburgse gemeenten is het aantal inwoners in Valkenburg en Maastricht verhoudingsgewijs het sterkst gedaald in de eerste negen maanden van dit jaar.

inwoners bevolking krimp
CBS: 'Krimp in Limburg minder hard door arbeidsmigranten'

De Limburgse bevolking krimpt komende twintig jaar veel minder hard dan verwacht.

Gemeenteraden geven groen licht voor fusie tot Beekdaelen

De gemeenteraden van Nuth, Schinnen en Onderbanken gaan akkoord met de fusie. De drie gemeenten gaan samen verder als Beekdaelen.

Limburg wil miljarden voor aanpak van krimpregio's

De provincie Limburg wil dat het volgende kabinet miljarden investeert in een landelijke aanpak van krimpregio's.

inwoners bevolking krimp
Parkstad: weer afname van krimp

De daling van het aantal inwoners in Parkstad is voor het tweede achtereenvolgende jaar afgenomen. De regio krimpt nog steeds, maar wel steeds minder snel.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten