Onderwijs school rugzak scholier middelbare school brugklas

Krimp leerlingen: minder schoolgebouwen en meer online les

Het aantal leerlingen op middelbare scholen in Limburg daalt nog steeds. Het gevolg is dat schoolgebouwen zullen sluiten en leerlingen vaker online les krijgen.

Mensen, lopen, bevolking
CBS: Maastricht krimpt terwijl Peel en Maas juist in trek is

Van alle Limburgse gemeenten is het aantal inwoners in Maastricht de eerste helft van dit jaar het sterkst gedaald. Eind juni waren er bijna 800 Maastrichtenaren minder dan begin januari.

Terras, coronavirus, afgesloten, dicht, horeca, precariobelasting (stock)
CBS: Limburg kent grote economische krimp door corona

De economie in Limburg is in 2020 met 4 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder.

Corona economie
CBS: Grote krimp Limburgse economie door corona

De economie in Limburg is in het tweede kwartaal tussen de 10 en 12 procent gekrompen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Economie corona
'8,5 procent krimp: niet eerder meegemaakt'

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) roept de overheid op te investeren. Volgens de belangenvereniging is dit bij uitstek het moment om grote bouwprojecten uit te voeren.

valkenburg stockfoto (15 jun 2020)
'Harde klappen voor Zuid-Limburgse economie'

Zuid-Limburg en de regio rond de stad Groningen krijgen waarschijnlijk de hardste economische klappen te verwerken als gevolg van de coronacrisis.

vergrijzing, ouderen, krimpregio, ontgroening, zorg (stock)
'Rijk moet met deltaplan voor krimpregio's komen'

Een omvangrijk plan is nodig om de leefbaarheid in de vijf krimpregio's in Nederland op peil te houden, zegt Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Eurocommissaris Dubravka Suica bezoekt Kerkrade, krimpregio bevolkingskrimp (07 feb 2020)
Eurocommissaris kijkt in Parkstad naar aanpak krimp

Eurocommissaris Dubravka ҆uica is vrijdag op bezoek in Kerkrade om met eigen ogen te zien hoe de Parkstadregio omgaat met krimp en verduurzaming.

Mensen, bevolking, bevolkingsgroei, groei, krimp
Sterkste daling inwoners in Maastricht en Valkenburg

Van alle Limburgse gemeenten is het aantal inwoners in Valkenburg en Maastricht verhoudingsgewijs het sterkst gedaald in de eerste negen maanden van dit jaar.

inwoners bevolking krimp
CBS: 'Krimp in Limburg minder hard door arbeidsmigranten'

De Limburgse bevolking krimpt komende twintig jaar veel minder hard dan verwacht.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten