Overslaan en naar de inhoud gaan

'Krezip inderdaad weer bij elkaar voor Pinkpop'

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 9:44

Krezip komt inderdaad weer bij elkaar voor een optreden op de jubileumeditie van Pinkpop.

Een telefoontje door Veronica-dj Giel Beelen bevestigde maandagochtend de geruchten die afgelopen weekend de kop opstaken.

Geruchten
De geruchten werden gevoed door de website van de band, die tien jaar geleden de handdoek in de ring gooide. Op Krezip.nl verscheen dit weekend ineens een roze pagina met een timer, die aftelt naar maandagavond 19:30 uur.

Lees ook: Maakt Krezip een comeback op Pinkpop?

Reserveband
Krezip brak in het jaar 2000 door met een legendarisch optreden op Pinkpop, en stond in de daaropvolgende acht jaar nog vier keer op het podium in Landgraaf. De Tilburgse band hielp Pinkpopbaas Jan Smeets meer dan eens uit de brand door op te komen draven als andere artiesten verstek lieten gaan.

Amy Winehouse en Depeche Mode
In 2007 stonden Jacqueline Govaert en de haren in Landgraaf in plaats van Amy Winehouse, die volgens de officiële berichten 'ziek' was. Twee jaar later stond Krezip opnieuw als vervanger op Pinkpop, deze keer voor duizenden teleurgestelde Depeche Mode-fans.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen