Overslaan en naar de inhoud gaan

Krewinkel net als Depla voor gereguleerde wietteelt

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 19:25

De nieuwe burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, wil zich net als zijn voorganger hard maken voor gereguleerde wietteelt.

In L1-programma AvondGasten zei hij dat hij als burgemeester van Beek het wiet-manifest heeft getekend. "Ik zit dus op één lijn met het huidige beleid van de gemeente Heerlen. En ik zie er naar uit om dat dossier straks ook bij de horens te vatten."

Hypocrisie
In zijn tijd als wethouder van Kerkrade heeft Krewinkel 'de hypocrisie' van het gedoogbeleid van dichtbij gezien. "Je mag wel verkopen, maar je mag het spul er eigenlijk niet krijgen. Op het moment dat je het zou legaliseren, zou je veel problemen oplossen. Het is nog een stap te ver om het in de supermarkt te kunnen kopen, maar ik vind dit wiet-manifest een heel goed initiatief."

Breed gedragen
Krewinkel zei: "Ik verwacht wel dat we met dit beleid door zullen gaan. Het is de moeite waard om ervoor te knokken en je ziet hoe breed dit gedragen wordt in de grote steden. Dan kan ik me niet voorstellen dat men daar in Den Haag doof voor blijft."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gereguleerde wietteelt wettelijk mogelijk'
Raad Amsterdam wil experimenteren met hennepteelt
Experiment gemeentewiet Heerlen kost meer tijd
SP wil snel proef met gereguleerde wietteelt in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen