Overslaan en naar de inhoud gaan

Krewinkel net als Depla voor gereguleerde wietteelt

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 19:25

De nieuwe burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, wil zich net als zijn voorganger hard maken voor gereguleerde wietteelt.

In L1-programma AvondGasten zei hij dat hij als burgemeester van Beek het wiet-manifest heeft getekend. "Ik zit dus op één lijn met het huidige beleid van de gemeente Heerlen. En ik zie er naar uit om dat dossier straks ook bij de horens te vatten."

Hypocrisie
In zijn tijd als wethouder van Kerkrade heeft Krewinkel 'de hypocrisie' van het gedoogbeleid van dichtbij gezien. "Je mag wel verkopen, maar je mag het spul er eigenlijk niet krijgen. Op het moment dat je het zou legaliseren, zou je veel problemen oplossen. Het is nog een stap te ver om het in de supermarkt te kunnen kopen, maar ik vind dit wiet-manifest een heel goed initiatief."

Breed gedragen
Krewinkel zei: "Ik verwacht wel dat we met dit beleid door zullen gaan. Het is de moeite waard om ervoor te knokken en je ziet hoe breed dit gedragen wordt in de grote steden. Dan kan ik me niet voorstellen dat men daar in Den Haag doof voor blijft."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gereguleerde wietteelt wettelijk mogelijk'
Raad Amsterdam wil experimenteren met hennepteelt
Experiment gemeentewiet Heerlen kost meer tijd
SP wil snel proef met gereguleerde wietteelt in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen