Overslaan en naar de inhoud gaan

KRC Genk voetbalkampioen van België

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 23:05

KRC Genk is donderdagavond voor de vierde keer in het bestaan van de club voetbalkampioen van België geworden.

De club speelde met 1-1 gelijk tegen Anderlecht.

Inhalen
Club Brugge verloor in Luik met 2-0 van Standard en kan Genk met nog één wedstrijd te spelen niet meer inhalen.

Geluksdag in Genk
16 mei is een belangrijke dag in Genk. Op 16 mei 1998 veroverde Racing Genk voor de eerste keer de Beker van België en op 16 mei 1999 won het de club voor het eerst in haar bestaan de landstitel onder het toeziend oog van Aimé Anthuenis. Op exact dezelfde dag twintig jaar later herhaalt de geschiedenis zich en pakt Genk voor de vierde keer het landskampioenschap.

Op 28 april 2002 begon RC Genk de voorlaatste speeldag met drie punten voorsprong op Club Brugge, net als nu. Genk pakte toen onder de vleugels van Sef Vergoossen zijn tweede landstitel dankzij een misstap van Club Brugge. Genk werd voor 2011 voor de derde keer landskampioen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen