Overslaan en naar de inhoud gaan

Krapte aan luchtverkeersleiders treft vliegveld Beek

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 11:20

De komende dagen zijn er niet voldoende luchtverkeersleiders beschikbaar op Maastricht Aachen Airport om het vliegveld volledig open te kunnen houden.

Door uiteenlopende oorzaken kampt het vliegveld met krapte bij de inroostering van de luchtverkeersleiders.

Komende dagen
Dit betekent dat er vanaf donderdag een aantal dagen geen vluchten kunnen vertrekken en landen op verschillende tijdstippen. Van donderdag tot en met zondag ligt het vliegverkeer stil tussen 6:00 en 7:00 uur, 10:00 en 11:00 uur en tussen 13:30 uur en 15:30 uur.

De tijdstippen zijn volgens het vliegveld in goed overleg afgestemd met de luchtvaartmaatschappij. Wat de exacte impact op de vluchten van de komende dagen is, kon een woordvoerster van Maastricht Aachen Airport nog niet precies vertellen.

Niet zomaar te vervangen
De krapte bij de luchtverkeersleiding is een bekend probleem. Een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland zei donderdag dat voor de onderbrekingen op MAA niet één oorzaak is aan te wijzen. Hij sprak van een "samenloop van omstandigheden". Je kunt geen luchtverkeersleiders uit andere delen van Nederland naar MAA invliegen. "We kunnen niet iemand uit Groningen in Maastricht laten werken", aldus de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen