Overslaan en naar de inhoud gaan

Krantenuitgever verkoopt L1-aandelen aan omroep

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2016 - 14:12

Uitgeverij Media Groep Limburg verkoopt haar aandelen in L1 terug aan de omroep. L1 wordt hierdoor weer volledig een publieke omroep.

MGL, de uitgever van de Limburgse kranten, had sinds de oprichting van L1 in 1999 45 procent van de aandelen van de televisietak en 40 procent van de radio-afdeling.

Ook milieu- en afvalbedrijf Attero doet zijn tien procent aandelen in de omroep van de hand. Attero is voortgekomen uit Essent, dat destijds als kabelbedrijf bij de oprichting van L1 was betrokken.

2,4 miljoen
L1 betaalt MGL en Attero samen 2,4 miljoen euro voor de aandelen. De transactie is nodig vanwege de oprichting van de RPO, de nieuwe overkoepelende organisatie van de Nederlandse regionale omroepen. Die moeten allemaal 100 procent publiek zijn. L1 was als enige regionale omroep een publiek-private samenwerking.

Volgens de directie van L1 heeft de wijziging geen gevolgen voor de programmering, en ook niet voor 1Limburg. Dat is de gezamenlijke website van L1 en de Limburgse kranten.

Verlies van 6 ton
L1 bracht donderdag zijn jaarverslag over 2015 uit. De omroep kwam uit op een verlies van 600.000 euro. Dat werd helemaal veroorzaakt door het opzij zetten van geld voor de reorganisatie die volgend jaar op stapel staat.

Wanneer dat bedrag buiten beschouwing blijft had L1 een goed jaar, meldt de directie. De reclameopbrengsten namen licht toe en de kostenstijging was minder dan één procent.

Bekijk het volledige jaarverslag hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

'Superdividend' heeft geen gevolgen voor stortplaatsen
Verbazing over Chinese overnameplannen Attero
weekbladen
35 banen weg bij A&C Media
MGL koopt website WijLimburg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen