Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Krantenuitgever verkoopt L1-aandelen aan omroep

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2016 - 14:12

Uitgeverij Media Groep Limburg verkoopt haar aandelen in L1 terug aan de omroep. L1 wordt hierdoor weer volledig een publieke omroep.

MGL, de uitgever van de Limburgse kranten, had sinds de oprichting van L1 in 1999 45 procent van de aandelen van de televisietak en 40 procent van de radio-afdeling.

Ook milieu- en afvalbedrijf Attero doet zijn tien procent aandelen in de omroep van de hand. Attero is voortgekomen uit Essent, dat destijds als kabelbedrijf bij de oprichting van L1 was betrokken.

2,4 miljoen
L1 betaalt MGL en Attero samen 2,4 miljoen euro voor de aandelen. De transactie is nodig vanwege de oprichting van de RPO, de nieuwe overkoepelende organisatie van de Nederlandse regionale omroepen. Die moeten allemaal 100 procent publiek zijn. L1 was als enige regionale omroep een publiek-private samenwerking.

Volgens de directie van L1 heeft de wijziging geen gevolgen voor de programmering, en ook niet voor 1Limburg. Dat is de gezamenlijke website van L1 en de Limburgse kranten.

Verlies van 6 ton
L1 bracht donderdag zijn jaarverslag over 2015 uit. De omroep kwam uit op een verlies van 600.000 euro. Dat werd helemaal veroorzaakt door het opzij zetten van geld voor de reorganisatie die volgend jaar op stapel staat.

Wanneer dat bedrag buiten beschouwing blijft had L1 een goed jaar, meldt de directie. De reclameopbrengsten namen licht toe en de kostenstijging was minder dan één procent.

Bekijk het volledige jaarverslag hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Superdividend' heeft geen gevolgen voor stortplaatsen
Verbazing over Chinese overnameplannen Attero
weekbladen
35 banen weg bij A&C Media
MGL koopt website WijLimburg
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen