Overslaan en naar de inhoud gaan

Krantenbezorgers Maastricht dreigen met staking

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 14:09

In Maastricht heeft een aantal krantenabonnees een brief in de bus gekregen waarop staat dat de bezorgers zaterdag gaan staken.

Ze willen zo betere arbeidsvoorwaarden afdwingen.

Maastricht-West
"Het gaat om 35 bezorgwijken in Maastricht-West, waar wordt gedreigd dat de krant zaterdag niet wordt bezorgd", zegt Pieter-Jan Engelen van De Limburger-klantenservice. Het gaat om ongeveer 2500 abonnees bij wie de krant mogelijk niet bezorgd zou worden.

22 krantenbezorgers
De hele ochtend zijn medewerkers van de klantenservice in de weer geweest om de 22 krantenbezorgers te contacteren. Het lijkt volgens de woordvoerder erop dat het alsnog goed komt en dat de krant toch bezorgd wordt.

Alternatieven
Maar de directie wil geen risico's nemen en bekijkt alternatieven. Zo wordt er bijvoorbeeld eigen personeel ingezet en kijkt ze naar andere verdeelpunten waar mensen hun krant kunnen afhalen. Dan gaat het bijvoorbeeld om supermarkten of tankstations.

Crisisteam
Volgens Engelen staat er een crisisteam van vijftien mensen paraat om de bezorging van de krant over te nemen. Hoofdredacteur Roy op het Veld is volgens de krant een van de mensen die krant zal bezorgen als de staking doorgaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen