Overslaan en naar de inhoud gaan

Krantenbezorgers Maastricht dreigen met staking

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 14:09

In Maastricht heeft een aantal krantenabonnees een brief in de bus gekregen waarop staat dat de bezorgers zaterdag gaan staken.

Ze willen zo betere arbeidsvoorwaarden afdwingen.

Maastricht-West
"Het gaat om 35 bezorgwijken in Maastricht-West, waar wordt gedreigd dat de krant zaterdag niet wordt bezorgd", zegt Pieter-Jan Engelen van De Limburger-klantenservice. Het gaat om ongeveer 2500 abonnees bij wie de krant mogelijk niet bezorgd zou worden.

22 krantenbezorgers
De hele ochtend zijn medewerkers van de klantenservice in de weer geweest om de 22 krantenbezorgers te contacteren. Het lijkt volgens de woordvoerder erop dat het alsnog goed komt en dat de krant toch bezorgd wordt.

Alternatieven
Maar de directie wil geen risico's nemen en bekijkt alternatieven. Zo wordt er bijvoorbeeld eigen personeel ingezet en kijkt ze naar andere verdeelpunten waar mensen hun krant kunnen afhalen. Dan gaat het bijvoorbeeld om supermarkten of tankstations.

Crisisteam
Volgens Engelen staat er een crisisteam van vijftien mensen paraat om de bezorging van de krant over te nemen. Hoofdredacteur Roy op het Veld is volgens de krant een van de mensen die krant zal bezorgen als de staking doorgaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen