Overslaan en naar de inhoud gaan

Kranten over Pinkpop 2016: 'een 6,5'

Geplaatst opmaandag 13 juni 2016 - 11:14

De landelijke kranten zijn maandag licht kritisch over Pinkpop 2016. Het festival moest het vooral hebben van de afsluiters is de teneur.

Het AD heeft het over 'drie afzonderlijke mega-concerten met een langgerekt voorprogramma'. Volgens de krant was het vooral wachten op de afsluiters (Red Hot Chili Peppers, Rammstein én Paul McCartney). "Een trend die steeds verder doorzet", aldus het het AD. Toch is er ook lof. "Miste Pinkpop daardoor zijn gebruikelijke niveau? Zeker niet. Onder ideale festivalomstandigheden was er voldoende moois of nostalgisch te zien."

Rapportcijfer
De Telegraaf signaleert hetzelfde fenomeen, maar is iets harder in het oordeel. "Als je de dagafsluiters Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney buiten beschouwing laat dan viel Pinkpop dit jaar tegen. Van de bijna zestig namen op het programma konden er te weinig écht overtuigen", meent de krant. En er volgt zelfs een heus rapportcijfer: "Op bijna zestig namen verdient deze Pinkpop dan als geheel een 6,5; gelet ook op de vele completere en betere eerdere edities van dit festival. Dat is nog altijd 'voldoende', maar volgend jaar graag weer minimaal 'goed'."

Voor iedereen
Ook Trouw heeft het over een editie die niet echt 'sprankelde', maar de krant constateert wel dat Pinkpop een festival is voor de hele familie. "Ja, er waren belegen namen, er ontbrak avontuur met de vele strakke doch voorspelbare popshows. Er mag nog flink worden gewerkt aan het hiphopgehalte, maar verder is op Pinkpop iedereen welkom. Van Rammstein-fans in het zwart tot tienermeisjes die konden wegdromen bij Douwe Bob, James Morrison of Lucas Hamming."

Bovendien was er volgens de krant natuurlijk nog McCartney. "En als je dan een Beatle kan boeken, toch zo'n beetje de oervader van de moderne westerse popmuziek, die alles en iedereen samenbracht, wie maalt dan nog om het gebrek aan sprankel?"

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Volledig tijdschema Pinkpop 2016 bekend
Rammstein is eerste headliner van Pinkpop
Geruchtencircuit: Welke headliners komen naar Pinkpop?
Red Hot Chili Peppers naar Pinkpop
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen