Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kranten over Pinkpop 2016: 'een 6,5'

Geplaatst opmaandag 13 juni 2016 - 11:14

De landelijke kranten zijn maandag licht kritisch over Pinkpop 2016. Het festival moest het vooral hebben van de afsluiters is de teneur.

Het AD heeft het over 'drie afzonderlijke mega-concerten met een langgerekt voorprogramma'. Volgens de krant was het vooral wachten op de afsluiters (Red Hot Chili Peppers, Rammstein én Paul McCartney). "Een trend die steeds verder doorzet", aldus het het AD. Toch is er ook lof. "Miste Pinkpop daardoor zijn gebruikelijke niveau? Zeker niet. Onder ideale festivalomstandigheden was er voldoende moois of nostalgisch te zien."

Rapportcijfer
De Telegraaf signaleert hetzelfde fenomeen, maar is iets harder in het oordeel. "Als je de dagafsluiters Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney buiten beschouwing laat dan viel Pinkpop dit jaar tegen. Van de bijna zestig namen op het programma konden er te weinig écht overtuigen", meent de krant. En er volgt zelfs een heus rapportcijfer: "Op bijna zestig namen verdient deze Pinkpop dan als geheel een 6,5; gelet ook op de vele completere en betere eerdere edities van dit festival. Dat is nog altijd 'voldoende', maar volgend jaar graag weer minimaal 'goed'."

Voor iedereen
Ook Trouw heeft het over een editie die niet echt 'sprankelde', maar de krant constateert wel dat Pinkpop een festival is voor de hele familie. "Ja, er waren belegen namen, er ontbrak avontuur met de vele strakke doch voorspelbare popshows. Er mag nog flink worden gewerkt aan het hiphopgehalte, maar verder is op Pinkpop iedereen welkom. Van Rammstein-fans in het zwart tot tienermeisjes die konden wegdromen bij Douwe Bob, James Morrison of Lucas Hamming."

Bovendien was er volgens de krant natuurlijk nog McCartney. "En als je dan een Beatle kan boeken, toch zo'n beetje de oervader van de moderne westerse popmuziek, die alles en iedereen samenbracht, wie maalt dan nog om het gebrek aan sprankel?"

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Volledig tijdschema Pinkpop 2016 bekend
Rammstein is eerste headliner van Pinkpop
Red Hot Chili Peppers naar Pinkpop
Pinkpop hoopt op Paul McCartney als derde hoofdact
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen