Overslaan en naar de inhoud gaan

Krant stuurt verslaggever weg na geheime opnames

Geplaatst opzaterdag 19 december 2015 - 6:35

Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad heeft een verslaggever de laan uitgestuurd.

Volgens de hoofdredactie heeft hij zich schuldig gemaakt aan een 'journalistieke doodzonde' door in het geheim geluidsopnames te maken van een besloten commissievergadering in Kerkrade.

Roda JC
Die vergadering ging over het reddingsplan van Roda JC. De verslaggever publiceerde de informatie vervolgens in de krant. Dat leidde tot een aangifte door burgemeester Jos Som van het lekken uit vertrouwelijk overleg.

Justitie
Justitie begon daarop een onderzoek om te achterhalen wie van de commissieleden had gelekt. Dat onderzoek zal vermoedelijk worden gestaakt, nu duidelijk is geworden hoe de vork in de steel zit.

Excuses
De hoofdredactie van de krant biedt zaterdagochtend in een verklaring haar excuses aan, zowel aan de commissieleden, de burgemeester en justitie als aan de lezers. "Wij hebben niet gebracht wat u van ons verwacht: open en eerlijke journalistiek. Wij doen er alles aan om onze betrouwbaarheid in de toekomst nog beter te waarborgen", zo staat in de verklaring in de krant.

Lees hier de volledige verklaring van de hoofdredactie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Huub Paulissen stopt als hoofdredacteur Limburgse kranten
Limburgse journalisten genomineerd voor De Loep 2015
Justitie start onderzoek naar ontslagen journalist
Journalist eist schadevergoeding van Kerkrade voor beelden
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen