Overslaan en naar de inhoud gaan

Krant stuurt verslaggever weg na geheime opnames

Geplaatst opzaterdag 19 december 2015 - 6:35

Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad heeft een verslaggever de laan uitgestuurd.

Volgens de hoofdredactie heeft hij zich schuldig gemaakt aan een 'journalistieke doodzonde' door in het geheim geluidsopnames te maken van een besloten commissievergadering in Kerkrade.

Roda JC
Die vergadering ging over het reddingsplan van Roda JC. De verslaggever publiceerde de informatie vervolgens in de krant. Dat leidde tot een aangifte door burgemeester Jos Som van het lekken uit vertrouwelijk overleg.

Justitie
Justitie begon daarop een onderzoek om te achterhalen wie van de commissieleden had gelekt. Dat onderzoek zal vermoedelijk worden gestaakt, nu duidelijk is geworden hoe de vork in de steel zit.

Excuses
De hoofdredactie van de krant biedt zaterdagochtend in een verklaring haar excuses aan, zowel aan de commissieleden, de burgemeester en justitie als aan de lezers. "Wij hebben niet gebracht wat u van ons verwacht: open en eerlijke journalistiek. Wij doen er alles aan om onze betrouwbaarheid in de toekomst nog beter te waarborgen", zo staat in de verklaring in de krant.

Lees hier de volledige verklaring van de hoofdredactie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Huub Paulissen stopt als hoofdredacteur Limburgse kranten
Limburgse journalisten genomineerd voor De Loep 2015
Justitie start onderzoek naar ontslagen journalist
Journalist eist schadevergoeding van Kerkrade voor beelden
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen