Overslaan en naar de inhoud gaan

Kramp hindert Ummels tijdens NK marathon

Geplaatst opzondag 17 oktober 2021 - 13:07

Bo Ummels uit Maastricht had haar zinnen gezet op prolongatie van haar Nederlandse marathontitel in 2019. Maar mede door kramp kwam ze als tweede Nederlandse vrouw over de finish in Amsterdam.

De Nederlandse titel ging naar Ruth van der Meijden. De 37-jarige atlete uit Groesbeek finishte in 2.29.56. De 28-jarige Ummels liep wel een persoonlijk record in 2.31.49 seconden.

EK-limiet
De Maastrichtse kon tot kilometer 30 prima mee in de groep met Van der Meijden maar moest daarna een gaatje laten vallen vanwege kramp. Hoewel Ummels zich persoonlijk verbeterde, had ze gehoopt om de EK-limiet te lopen. Die limiet stond op 2.31.30 seconden. Ummels kwam met haar tijd 19 seconden tekort.

Mannen
Bij de mannen won Khalid Choukoud voor de tweede keer het NK. Dat deed de 35-jarige Hagenaar in Amsterdam in een tijd van 2.10.25 (officieus). De marathon van Amsterdam werd gewonnen door Tamirat Tola. De atleet uit Ethiopiƫ liep een parcoursrecord in 2.03.39.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen