Overslaan en naar de inhoud gaan

Krakers weigeren te vertrekken uit pand Missiezusters

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 11:31

De krakers die in een pand van de Congregatie Medische Missiezusters aan de Phoenixstraat in Maastricht zitten, weigeren te vertrekken.

Dat laat advocaat van de zusters, Claire Nijssen, weten aan L1.

Hard hoofd in
De krakers trokken in maart in het pand, maar hadden toegezegd uiterlijk op dinsdag 28 mei te vertrekken. Woensdagmorgen zaten ze er echter nog steeds. "We hadden er al een hard hoofd in", legt Nijssen uit. "Toen we dinsdag langsgingen om de sleutels overhandigd te krijgen, vroegen ze om meer tijd."

Andere locatie
De krakers weigerden ook woensdagochtend te vertrekken en namen volgens de advocate een dreigende houding aan. "Ze zouden naar een ander kraakpand gaan, maar dat werd door de politie verhinderd. Daarom zitten ze nog steeds bij ons."

Deurwaarder
Nijssen hoopt dat de krakers in het weekend alsnog een andere plek vinden. Mocht dat niet lukken, dan zal een deurwaardersbedrijf de krakers maandagmorgen 3 juni uit de woning zetten.

Lees ook: Missiezusters willen krakers weg

Schenking
De woning aan de Phoenixweg is eigendom van de Congregatie Medische Missiezusters. Die kreeg het vorig jaar geschonken nadat de bewoonster overleed. De vrouw was zelf missiezuster en nam in haar testament op dat de woning naar de congregatie zou gaan. Omdat die het pand wil verkopen, spande ze onlangs een kort geding aan tegen de krakers.

Arme landen
In heel Nederland leven er nog 49 Medische Missiezusters, van wie vijf in Maastricht. De zusters hebben allerlei gezondheidsprojecten opgezet in arme landen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen