Overslaan en naar de inhoud gaan

Krakers weigeren te vertrekken uit pand Missiezusters

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 11:31

De krakers die in een pand van de Congregatie Medische Missiezusters aan de Phoenixstraat in Maastricht zitten, weigeren te vertrekken.

Dat laat advocaat van de zusters, Claire Nijssen, weten aan L1.

Hard hoofd in
De krakers trokken in maart in het pand, maar hadden toegezegd uiterlijk op dinsdag 28 mei te vertrekken. Woensdagmorgen zaten ze er echter nog steeds. "We hadden er al een hard hoofd in", legt Nijssen uit. "Toen we dinsdag langsgingen om de sleutels overhandigd te krijgen, vroegen ze om meer tijd."

Andere locatie
De krakers weigerden ook woensdagochtend te vertrekken en namen volgens de advocate een dreigende houding aan. "Ze zouden naar een ander kraakpand gaan, maar dat werd door de politie verhinderd. Daarom zitten ze nog steeds bij ons."

Deurwaarder
Nijssen hoopt dat de krakers in het weekend alsnog een andere plek vinden. Mocht dat niet lukken, dan zal een deurwaardersbedrijf de krakers maandagmorgen 3 juni uit de woning zetten.

Lees ook: Missiezusters willen krakers weg

Schenking
De woning aan de Phoenixweg is eigendom van de Congregatie Medische Missiezusters. Die kreeg het vorig jaar geschonken nadat de bewoonster overleed. De vrouw was zelf missiezuster en nam in haar testament op dat de woning naar de congregatie zou gaan. Omdat die het pand wil verkopen, spande ze onlangs een kort geding aan tegen de krakers.

Arme landen
In heel Nederland leven er nog 49 Medische Missiezusters, van wie vijf in Maastricht. De zusters hebben allerlei gezondheidsprojecten opgezet in arme landen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen