Overslaan en naar de inhoud gaan

Krakers weigeren te vertrekken uit pand Missiezusters

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 11:31

De krakers die in een pand van de Congregatie Medische Missiezusters aan de Phoenixstraat in Maastricht zitten, weigeren te vertrekken.

Dat laat advocaat van de zusters, Claire Nijssen, weten aan L1.

Hard hoofd in
De krakers trokken in maart in het pand, maar hadden toegezegd uiterlijk op dinsdag 28 mei te vertrekken. Woensdagmorgen zaten ze er echter nog steeds. "We hadden er al een hard hoofd in", legt Nijssen uit. "Toen we dinsdag langsgingen om de sleutels overhandigd te krijgen, vroegen ze om meer tijd."

Andere locatie
De krakers weigerden ook woensdagochtend te vertrekken en namen volgens de advocate een dreigende houding aan. "Ze zouden naar een ander kraakpand gaan, maar dat werd door de politie verhinderd. Daarom zitten ze nog steeds bij ons."

Deurwaarder
Nijssen hoopt dat de krakers in het weekend alsnog een andere plek vinden. Mocht dat niet lukken, dan zal een deurwaardersbedrijf de krakers maandagmorgen 3 juni uit de woning zetten.

Lees ook: Missiezusters willen krakers weg

Schenking
De woning aan de Phoenixweg is eigendom van de Congregatie Medische Missiezusters. Die kreeg het vorig jaar geschonken nadat de bewoonster overleed. De vrouw was zelf missiezuster en nam in haar testament op dat de woning naar de congregatie zou gaan. Omdat die het pand wil verkopen, spande ze onlangs een kort geding aan tegen de krakers.

Arme landen
In heel Nederland leven er nog 49 Medische Missiezusters, van wie vijf in Maastricht. De zusters hebben allerlei gezondheidsprojecten opgezet in arme landen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen