Overslaan en naar de inhoud gaan

Krakers uit pand Missiezusters Maastricht gezet

Geplaatst opmaandag 3 juni 2019 - 11:47

De krakersgroep die in een pand van de Congregatie Medisch Missiezusters aan de Phoenixstraat in Maastricht zat, is alsnog eruitgezet.

De krakers hadden toegezegd uiterlijk dinsdag 28 mei te vertrekken, maar hebben dat niet gedaan.

Stille trom
"Ze zouden naar een ander kraakpand gaan, maar dat werd door de politie verhinderd. Daarom zitten ze nog steeds bij ons", aldus Claire Nijsen, advocaat van de zusters, afgelopen woensdag tegen L1. Maandagochtend arriveerde de politie samen met een deurwaardersbedrijf bij de krakers. Die waren inmiddels bezig met hun laatste spullen bij elkaar te rapen en verlieten het pand met de stille trom.

Lees ook: Krakers weigeren te vertrekken uit pand Missiezusters

Juul Barten, directeur van de Medische Missiezuster, laat weten dat er pak van haar schouders is gevallen. "De woning was eigendom van onze congregatie nadat de bewoonster, een voormalig missiezuster, het vorig jaar na haar dood aan ons schonk."

Akeligheid
"Ik ben net binnen geweest en het lijkt wel een vuilnisbelt. Ze hebben al die weken nooit iets met hun vuilnis gedaan. Het is onvoorstelbaar dat mensen hier hebben kunnen wonen", zegt een aangeslagen Barten. "Het heeft ons vooral heel veel tijd, energie en akeligheid gekost. Wij moeten voor oude zusters zorgen en niet voor kraakpanden." De rechtbankkosten, de notaris en de kosten voor deurwaarder wil de congregatie verhalen op de krakers, maar Barten heeft er een hard hoofd in.

Maandagmiddag wordt bij de notaris de overname van het pand getekend en kan de nieuwe eigenaar beginnen met leegruimen en renoveren van de woning.

Foto: L1 (Sjors Abeling)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen