Overslaan en naar de inhoud gaan

Krakers uit pand Missiezusters Maastricht gezet

Geplaatst opmaandag 3 juni 2019 - 11:47

De krakersgroep die in een pand van de Congregatie Medisch Missiezusters aan de Phoenixstraat in Maastricht zat, is alsnog eruitgezet.

De krakers hadden toegezegd uiterlijk dinsdag 28 mei te vertrekken, maar hebben dat niet gedaan.

Stille trom
"Ze zouden naar een ander kraakpand gaan, maar dat werd door de politie verhinderd. Daarom zitten ze nog steeds bij ons", aldus Claire Nijsen, advocaat van de zusters, afgelopen woensdag tegen L1. Maandagochtend arriveerde de politie samen met een deurwaardersbedrijf bij de krakers. Die waren inmiddels bezig met hun laatste spullen bij elkaar te rapen en verlieten het pand met de stille trom.

Lees ook: Krakers weigeren te vertrekken uit pand Missiezusters

Juul Barten, directeur van de Medische Missiezuster, laat weten dat er pak van haar schouders is gevallen. "De woning was eigendom van onze congregatie nadat de bewoonster, een voormalig missiezuster, het vorig jaar na haar dood aan ons schonk."

Akeligheid
"Ik ben net binnen geweest en het lijkt wel een vuilnisbelt. Ze hebben al die weken nooit iets met hun vuilnis gedaan. Het is onvoorstelbaar dat mensen hier hebben kunnen wonen", zegt een aangeslagen Barten. "Het heeft ons vooral heel veel tijd, energie en akeligheid gekost. Wij moeten voor oude zusters zorgen en niet voor kraakpanden." De rechtbankkosten, de notaris en de kosten voor deurwaarder wil de congregatie verhalen op de krakers, maar Barten heeft er een hard hoofd in.

Maandagmiddag wordt bij de notaris de overname van het pand getekend en kan de nieuwe eigenaar beginnen met leegruimen en renoveren van de woning.

Foto: L1 (Sjors Abeling)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen