Overslaan en naar de inhoud gaan

Krakers moeten weg bij school Mariënwaard

Geplaatst opmaandag 9 oktober 2017 - 13:54

De krakers in de gebouwen op het terrein van de Mariënwaard in Maastricht moeten voor eind oktober weg zijn. Als de krakers niet tijdig weg zijn worden de kraakpanden ontruimd.

Op het terrein zijn scholen gevestigd voor speciaal onderwijs van Talententuin Maastricht.

Verlaten gebouwen
De krakers wonen in verschillende verlaten gebouwen van jeugdzorginstelling Xonar, die de gebouwen wil slopen. Een deel van de krakers is al vertrokken. "Ik hoop dat iedereen vrijwillig de panden verlaat", zegt Bertina Cobbenhaegen, directeur van Talententuin dat is ontstaan uit een fusie van SBO de Opstap en SBO de Sprong.

Ontruimd
Als de krakers niet vertrekken, wordt er in overleg met de politie besloten of er wordt ontruimd. "De kinderen zullen daarvan natuurlijk geen last hebben", zegt Cobbenhaegen. De krakers zitten al sinds begin van dit jaar in de gebouwen van Xonar.

De aanwezigheid van krakers naast de school veroorzaakt bij sommige ouders onrust. Zij hebben liever geen krakers in de buurt van hun kinderen.

Foto: Sonja Menten/1Limburg

Gesloopt
Sinds het scholencomplex dit jaar is uitgebreid zorgt dit ook voor steeds meer parkeerproblemen, omdat een deel van de parkeerplaats 'krakersgebied' is. Daardoor is niet genoeg ruimte voor de taxibusjes en auto's van ouders die hun kinderen komen brengen en ophalen.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten