Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Krakend Roda klopt Cambuur in Kerkrade: 1-0

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 21:51

Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Roda JC vrijdagavond weer eens een driepunter aan het conto toegevoegd. SC Cambuur werd in Kerkrade met 1-0 verslagen.

De Kerkradenaren, die de handen vol hadden aan de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie, blijven door de zege de nummer zes op de ranglijst.

Vlijmscherp
De eerste goede aanval van de wedstrijd resulteerde direct in de openingstreffer: Mario Engels, normaal gesproken de afmaker, bediende in een vlijmscherpe counter Livio Milts, die de bal diagonaal voorbij Xavier Mous schoof. Roda kreeg in het openingskwartier ook kansen om de marge te verdubbelen, maar Engels en Henk Dijkhuizen misten.

Bedenkelijk
Zowel Roda als Cambuur bleken vooral in de omschakeling gevaarlijk. De Kerkradenaren konden opgelucht ademhalen toen Tyrone Conraad twee keer in vrijstaande positie weigerde de trekker over te halen. Aan de overkant zag Roda-captain Daryl Werker dat zijn kopbal van de doellijn werd opgeruimd. Al met al zakte het spelpeil in de eerste helft tot een bedenkelijk niveau,

Waarschuwingen
Roda-goalie Radomir Novakovic moest direct na rust voorkomen dat Sai van Wermeskerken de Friese 1-1 tegen de touwen joeg. Bovendien kopte Cambuur-spits Sam Hendriks uit de daaropvolgende corner rakelings naast. Cambuur bleef waarschuwingen in plaats van klappen uitdelen: ook het schot van Daan Boerlage ging aan het Roda-doel voorbij.

Dot
Waar de tegentreffer uitbleef, kon Roda het zelf aan de bal maar moeilijk bolwerken. Het team van Robert Molenaar meldde zich slechts zelden in het vijandelijke strafschopgebied, maar creëerde een kwartier voor tijd dan toch een dot van een kans, die echter niet werd verzilverd door Livio Milts: hij stuitte van dichtbij op doelman Mous. Cambuur bleef daardoor uitzicht houden op een resultaat.

Subtop
Dat bleek uiteindelijk ijdele hoop, want ondanks enkele opportunistische Cambuur-pogingen hield de Roda-defensie stand. Door de overwinning blijven de geel-zwarten meedraaien in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie: met 41 punten uit 25 wedstrijden blijft de ploeg zesde.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen