Overslaan en naar de inhoud gaan

Krachtigste zonnedak ter wereld operationeel in Venlo

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 16:20

In Venlo is het krachtigste zonnedak ter wereld in bedrijf genomen. In totaal telt het 48.040 zonnepanelen, die samen een piekvermogen van 18 megawatt aan zonnestroom kunnen genereren.

Ze liggen op het dak van een groot logistiek centrum van Heylen Warehouses.

Campus
"Logistieke panden zouden wel eens de energiecentrales van de toekomst kunnen worden", denkt Philippe Deschilder, de topman van het bedrijf. Al bij het ontwerp van de zogeheten Logistic Campus werd rekening gehouden met de zonnepanelen. Dat is belangrijk, want een gebouw moet stevig genoeg zijn om de panelen te kunnen dragen.

Afkruisen
Wethouder Erwin Boom is blij met het project. "Ook wij hebben een energietransitie die we als stad moeten halen en bepaalde resultaten die we moeten afkruisen", aldus de Venlose bestuurder.

Bedrijven
Volgens Heylen Warehouses is het zonnedak ongeveer zo groot als twintig voetbalvelden en is de jaaropbrengst voldoende om 4500 huishoudens van elektriciteit te voorzien. In de praktijk voorziet het zonnedak vooral de bedrijven in de directe omgeving.

Ook de gemeente Maastricht probeert de geesten rijp te maken om bedrijfsdaken in te zetten voor zonnepanelen.

Lees ook: Maastricht zet in op bedrijfsdaken voor schone energie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen