Overslaan en naar de inhoud gaan

Krachtigste zonnedak ter wereld operationeel in Venlo

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 16:20

In Venlo is het krachtigste zonnedak ter wereld in bedrijf genomen. In totaal telt het 48.040 zonnepanelen, die samen een piekvermogen van 18 megawatt aan zonnestroom kunnen genereren.

Ze liggen op het dak van een groot logistiek centrum van Heylen Warehouses.

Campus
"Logistieke panden zouden wel eens de energiecentrales van de toekomst kunnen worden", denkt Philippe Deschilder, de topman van het bedrijf. Al bij het ontwerp van de zogeheten Logistic Campus werd rekening gehouden met de zonnepanelen. Dat is belangrijk, want een gebouw moet stevig genoeg zijn om de panelen te kunnen dragen.

Afkruisen
Wethouder Erwin Boom is blij met het project. "Ook wij hebben een energietransitie die we als stad moeten halen en bepaalde resultaten die we moeten afkruisen", aldus de Venlose bestuurder.

Bedrijven
Volgens Heylen Warehouses is het zonnedak ongeveer zo groot als twintig voetbalvelden en is de jaaropbrengst voldoende om 4500 huishoudens van elektriciteit te voorzien. In de praktijk voorziet het zonnedak vooral de bedrijven in de directe omgeving.

Ook de gemeente Maastricht probeert de geesten rijp te maken om bedrijfsdaken in te zetten voor zonnepanelen.

Lees ook: Maastricht zet in op bedrijfsdaken voor schone energie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen