Overslaan en naar de inhoud gaan

Kraanwagen ramt spoorbrug: rijksmonument deels ingestort

Geplaatst opvrijdag 27 augustus 2021 - 11:55

Een kraanwagen is vrijdag tegen een spoorbrug in Maastricht gebotst. Hierdoor is het viaduct gedeeltelijk ingestort.

Dat gebeurde rond 11:30 uur aan de Brusselseweg. De spoorbrug is een rijksmonument. Dat betekent dat het een monument van nationaal belang is.

Video: L1

Cultuurhistorisch belang
De brug is gebouwd tussen 1854 en 1856 en was onderdeel van de spoorlijn Maastricht-Hasselt. "De spoorbrug is van cultuurhistorisch belang als een bijzondere uitdrukking van een sociaal-economische, technische, typologische en landschappelijke ontwikkeling en van groot belang wegens het regionale pionierskarakter", valt te lezen op de website van rijksmonumenten. De lijn is jaren geleden voor miljoenen euro's opgeknapt, maar die wordt al enige tijd niet meer gebruikt. Het traject wordt wel onderdeel van de geplande sneltram tussen Maastricht en Hasselt, die op zijn vroegst in 2025 klaar is.

Lees ook: België geeft het op met spoor Maastricht-Lanaken

Schade
Hoe de chauffeur kon doorrijden is niet bekend. Volgens een L1-verslaggever ter plaatse is de bestuurder niet gewond geraakt. De weg is momenteel dicht voor verkeer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen