Overslaan en naar de inhoud gaan

Kraambezoek voor 50.000ste inwoner Weert

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 17:13

Gouverneur Theo Bovens en burgemeester Jos Heijmans van Weert verwelkomen de vijftigduizendste inwoner van Weert.

Gemeente
Jaylinn werd geboren op vrijdag 3 mei. Met haar komst werd de gemeente Weert een ietwat grotere stad. Gemeentes met vijftigduizend inwoners hebben namelijk recht op twee raadsleden méér. Dit gebeurt overigens pas bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Toch verandert er bestuurlijk nu ook al wat, zegt burgemeester Heijmans: "Het is natuurlijk een symbolische grens, maar het is wel zo dat je als grotere stad op een andere manier meedoet binnen de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en dat is dan wel weer van belang."

Cadeaus
De bestuurders namen enkele cadeautjes mee. Zo krijgen Jaylinn en haar broer een twaalfjarig abonnement voor recreatief zwemmen en mag de jonge spruit over achttien jaar samen met een vriend of vriendin gratis naar het Bospopfestival.

Boom
Ook plant de gemeente binnenkort een appelboom, die symbool staat voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid, om het heuglijke nieuws blijvend luister bij te zetten. De boom komt in Boshoven, de wijk waarin Jaylinn woont.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen