Overslaan en naar de inhoud gaan

Kraakpand in lichterlaaie, mogelijk brandstichting

Geplaatst opdonderdag 10 december 2020 - 6:39

In een kraakpand in Kerkrade heeft in de nacht van woensdag op donderdag ongeveer anderhalf uur lang een felle brand gewoed. De vlammen sloegen via het dak naar buiten.

De eerste melding van de brand aan de Bleijerheijdestraat kwam net na middernacht binnen.

Ontruiming
De hulpdiensten rukten massaal uit om het vuur te bestrijden. Volgens Veiligheidsregio Zuid-Limburg moesten de naastgelegen panden vanwege de hevige rookontwikkeling ontruimd worden. "Een huishouden kon bij bekenden terecht en voor één bewoner is tijdelijk onderdak geregeld door de gemeente", laat een brandweerwoordvoerder weten. Het is nog niet duidelijk wanneer zij terug naar huis kunnen.

Geen gewonden
Tijdens de brand was er niemand aanwezig in de woning. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De naastgelegen panden hebben volgens een correspondente ter plaatse veel roet- en waterschade opgelopen. In de brandende woning was asbest aanwezig, maar die vormde volgens de brandweer geen gevaar voor de omgeving.

Nablussen
De veiligheidsregio adviseerde buurtbewoners om ramen en deuren dicht te houden, ventilatiesystemen uit te zetten en binnen te blijven. De brandweer heeft branduitbreiding weten te voorkomen. Rond 2:00 uur was de brand onder controle, maar het nablussen duurt nog zeker tot 10:00 uur.

Burgernet
De politie is op zoek naar een mogelijke verdachte van de brandstichting. Na de brand rende hij in de richting van de Pannesheide. Er is een Burgernetbericht verspreid waarin gevraagd wordt uit te kijken naar de man. Er wordt gezocht naar een man met een Aziatisch uiterlijk, hij draagt een bril en is in het donker gekleed.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen