Overslaan en naar de inhoud gaan

KPJ neemt advocaat in arm voor behoud subsidie

Geplaatst opzaterdag 5 december 2015 - 8:05

Jongerenvereniging KPJ Limburg heeft een advocaat in de arm genomen die de beëindiging van de provinciale subsidie per 1 januari 2016 gaat aanvechten.

Het gaat om een bedrag van 82.000 euro per jaar.

In een brief aan het provinciebestuur wijst de advocaat er op dat het intrekken van de subsidie in strijd is met eerder afgegeven beschikkingen. Daaruit blijkt dat aan KPJ - net als aan 32 andere maatschappelijke organisaties - voor de periode 2014 tot en met 2016 de jaarlijkse subsidie is toegezegd, aldus de advocaat.

Advies
SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen volgt met haar besluit om te stoppen met het subsidiëren van KPJ Limburg het advies van een commissie. Die heeft de 33 maatschappelijke organisaties die subsidie van de provincie krijgen, tegen het licht gehouden.
Volgens de commissie zou KPJ een te beperkt bereik hebben en een te geringe slagkracht.

Onjuist
Maar in een brief aan het Limburgs Parlement schrijft het KPJ-bestuur dat die conclusies 'feitelijk en aantoonbaar onjuist zijn en niet onpartijdig, onafhankelijk en objectief tot stand gekomen'.

Bij gedeputeerde Van Rijnsbergen zou sprake zijn van vooringenomen, onbegrijpelijke en halsstarrig ingenomen standpunten. Het Limburgs Parlement wordt dan ook gevraagd de gedeputeerde 'ter verantwoording te roepen'.

Inmiddels heeft de gedeputeerde laten weten bereid te zijn de subsidie pas op 1 januari 2017 te beëindigen.

PGCJ
Ook het Centrum voor Levensbeschouwelijk Jeugd- en Jongerenwerk 't PGCJ heeft protest aangetekend tegen het stopzetten van de subsidie van 61.000 euro per jaar.
't PGCJ bestrijdt dat haar werkwijze traditioneel is en dat ze niet samenwerkt met andere maatschappelijke organisaties.

Ook is ze het niet eens met de constatering niet te passen binnen het provinciaal beleid. Daarom vraagt 't PGCJ aan de gedeputeerde haar besluit te heroverwegen 'en ons in een gesprek aan te geven wat wij niet juist hebben gedaan'.

Lees ook: Provincie stopt subsidie aan KPJ en PGCJ

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie stopt subsidie aan KPJ en PGCJ
'Kritiek op stoppen subsidie KPJ en PGCJ onjuist'
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
GroenLinks heeft forse kritiek op stopzetten subsidies
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten