Overslaan en naar de inhoud gaan

KOZP boos om uitlatingen Limburgse CDA'er

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 6:28

Jeroen van Eijkelenburg, kandidaat-raadslid voor CDA Meerssen, is tegen de lamp gelopen nadat hij op Facebook een aanhanger van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) uitlachte.

Dat meldt het AD.

Hij heeft op last van zijn eigen fractie het omstreden bericht verwijderd.

Reactie
Van Eijkelenburg reageerde onder een Facebookbericht van het AD, waarin stond dat Aytmara Hersisia, een aanhanger van Kick Out Zwarte Piet, bij het protest in Maastricht werd omsingeld door honderden tegenstanders.

Lees ook: ME slaags met tegendemonstranten KOZP

Een schande
Van Eijkelenburg richtte zich direct tot Hersisia. "De naam van de persoon is echt Nederlands hoor. Ik vind het niet prettig als buitenlandse mensen in hun eigen taal praten", schreef Van Eijkelenburg in zijn grappig bedoelde reactie. "Wij hebben hier niets mee te maken en vinden het schandalig wat ons lid op Facebook heeft geschreven", laat CDA-raadslid Agnes Jonkhout aan AD weten.

Lees ook: Vijf aanhoudingen bij ongeregeldheden Maastricht

'Hoort hier niet thuis'
"Dit is werkelijk ongehoord. Wij gaan hem hier direct op aanspreken. Dit hoort niet in onze fractie thuis." Van Eijkelenburg heeft per sms aan Jonkhout laten weten dat hij het bericht eraf heeft gehaald. Het is niet duidelijk of de kwestie hiermee is afgedaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen