Dag Tegen Racisme straatnamen veranderd (21 maart 2021)

Racisme-actievoerders hangen nieuwe straatnaamborden op

Actiegroepen tegen racisme hebben zondag in onder meer Roermond, Sittard, Venlo, Heerlen en Maastricht nieuwe straatnaamborden opgehangen.

KOZP Demonstratie Maastricht
Half jaar cel voor relschopper KOZP-demonstratie

Een 29-jarige relschopper uit Schin op Geul, die betrokken was bij de rellen rond een anti-Zwarte Piet-demonstratie in Maastricht, moet zes maanden de cel in.

ANP-425193134
Tientallen verdachten in beeld voor Maastrichtse pietenrel

De politie heeft drie mensen aangehouden voor betrokkenheid bij geëscaleerde Zwarte Piet-demonstraties in Maastricht. Veertien anderen zijn herkend op de beelden en worden ook verhoord.

protest zwarte piet heerlen (24 sep 2020)
Onderzoek: Limburg conservatief in Zwarte Piet-discussie

Limburgers zijn conservatief als het gaat om de kleur die het graag ziet op de huid van Sinterklaas' ondersteunend personeel.

tegenstander zwarte piet maastricht demonstratie kozp (16 nov 2020)
Pietenprotest Maastricht: tegenstanders nog steeds bedreigd

Het gesprek van de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake met voor- en tegenstanders van Zwarte Piet krijgt een vervolg.

KOZP Venlo (21 nov 2020)
Venlo tevreden over rustig verloop demonstratie KOZP

De gemeente Venlo is tevreden over het rustige verloop van de demonstraties voor en tegen Zwarte Piet. Volgens de gemeente zijn de acties op een 'schermutseling na' rustig verlopen.

Politie KOZP Venlo (21 nov 2020)
Actie KOZP Venlo beëindigd: meerdere aanhoudingen

De demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Venlo is beëindigd. De politie heeft na afloop een aantal keren moeten ingrijpen.

Stoepkrijtactie KOZP Weert (21 nov 2020)
Stoepkrijtactie KOZP in Weert: leuzen snel weggepoetst

Kick Out Zwarte Piet heeft zaterdagochtend een stoepkrijtactie in Weert gehouden. Op het Stationsplein werden enkele leuzen op de stoep geklad. Niet veel later zijn de krijttekeningen al weggepoetst.

Kick Out Zwarte Piet Venlo (21 nov 2020)
Sfeer grimmig bij demonstratie KOZP in Venlo

Tientallen actievoerders van Kick Out Zwarte Piet demonstreren zaterdagmiddag om 14:00 uur in Venlo. De politie is massaal aanwezig om ongeregeldheden te voorkomen. Ook honderden tegendemonstranten zijn aanwezig.

Posters Zwarte Piet Venlo (21 nov 2020)
Venlo volgehangen met posters Zwarte Piet

In Venlo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag posters met een afbeelding van Zwarte Piet opgehangen. Het is niet bekend wie dat heeft gedaan.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten