Overslaan en naar de inhoud gaan

Kovacs te zien op 43e editie van Uitmarkt

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2020 - 22:57

Op de 43e editie van de Uitmarkt is onder anderen Kovacs te zien. De traditionele opening van het culturele seizoen in Amsterdam ziet er dit jaar vanwege de coronacrisis anders uit dan normaal.

De Uitmarkt trekt normaal gesproken veel publiek in het laatste weekend van augustus, maar vanwege de coronacrisis is het programma aangepast.

Beperkt publiek
Zo is er een aantal optredens in verschillende zalen in Amsterdam waar een beperkt publiek welkom is en zijn er meerdere optredens via een livestream te volgen. Ook komen er twee speciale uitzendingen op televisie en hebben diverse musea in het land Uitmarkt-specials.

In Carré praat Eric Corton met de in Baarlo geboren jazz-, rock- en soulzangeres Kovacs over Art Rocks. Ze vertelt over haar liefde voor kunst en laat zich inspireren door het danskostuum van Mata Hari. De show is op zaterdag 29 augustus ook op televisie te zien, om 23:15 uur op NPO2.

Wel door laten gaan
De organisatie vindt het belangrijk om het evenement ondanks de coronacrisis door te laten gaan. "Juist nu, in deze uitzonderlijke tijd waarin we aan den lijve ondervinden hoe we kunst en cultuur nodig hebben en missen, is het belangrijk dat we als Stichting Uitmarkt een platform bieden waar alle culturele instellingen en makers cultuur kunnen presenteren aan een breed Nederlands publiek", zegt Geerte Udo, directeur amsterdam&partners, namens de Stichting Uitmarkt.

Reserveren
Wie een van de gratis toegankelijke optredens bij wil wonen, kan sinds dinsdag reserveren. Op de website van de Uitmarkt worden van 28 tot en met 30 augustus optredens live gestreamd.

Thuismarkt
Begin juli kwam de Uitmarkt met de Thuismarkt, waarbij cultuurliefhebbers online kunnen genieten van muziek, theater, cabaret en literatuur. Hier zijn tegen een vergoeding van twee euro speciaal hiervoor geregistreerde optredens te vinden van onder anderen de Maastrichtse Hadewych Minis en Huub van der Lubbe, Berget Lewis, Wouter Hamel, pianisten met Vaalser roots Lucas & Arthur Jussen, Karsu, Gershwin Bonevacia, Jan Jaap van der Wal, Mart Smeets en Abdelkader Benali.

De opbrengst komt geheel ten goede aan de artiesten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen