Overslaan en naar de inhoud gaan

Koude nacht zorgt niet voor extra drukte bij Leger des Heils

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 8:39

De koude nacht heeft bij de nachtopvang van het Leger des Heils in Heerlen en Maastricht nauwelijks tot extra drukte geleid.

Dat zegt Will Linssen van die organisatie.

Extra opvang
In Maastricht zijn twee personen extra opgevangen, in Heerlen één.
Linssen verklaart het uitblijven van drukte doordat de winterregeling voor de opvang van daklozen al langer van kracht is. De meeste mensen hebben dus waarschijnlijk al een plek gevonden waar ze niet in de kou liggen.

Onaantrekkelijk
Er zijn ook mensen die de nachtopvang bewust mijden. "Het is geen aantrekkelijke plek om te verblijven. Er is een slaapzaal en je hebt er nauwelijks privacy. Bovendien moet je ook voor andere mensen erkennen dat je dakloos bent en dat is moeilijk", aldus Linssen.

Lees ook: Gratis opvang voor daklozen vanwege verwachte vrieskou.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gratis opvang voor daklozen Zuid-Limburg vanwege vrieskou
Extra bedden voor daklozen in Heerlen
Maastricht spreidt nachtopvang daklozen
Gratis opvang daklozen Zuid-Limburg vanwege winterweer
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen