Overslaan en naar de inhoud gaan

Koude nacht zorgt niet voor extra drukte bij Leger des Heils

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 8:39

De koude nacht heeft bij de nachtopvang van het Leger des Heils in Heerlen en Maastricht nauwelijks tot extra drukte geleid.

Dat zegt Will Linssen van die organisatie.

Extra opvang
In Maastricht zijn twee personen extra opgevangen, in Heerlen één.
Linssen verklaart het uitblijven van drukte doordat de winterregeling voor de opvang van daklozen al langer van kracht is. De meeste mensen hebben dus waarschijnlijk al een plek gevonden waar ze niet in de kou liggen.

Onaantrekkelijk
Er zijn ook mensen die de nachtopvang bewust mijden. "Het is geen aantrekkelijke plek om te verblijven. Er is een slaapzaal en je hebt er nauwelijks privacy. Bovendien moet je ook voor andere mensen erkennen dat je dakloos bent en dat is moeilijk", aldus Linssen.

Lees ook: Gratis opvang voor daklozen vanwege verwachte vrieskou.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Gratis opvang voor daklozen Zuid-Limburg vanwege vrieskou
Extra bedden voor daklozen in Heerlen
Maastricht spreidt nachtopvang daklozen
Gratis opvang daklozen Zuid-Limburg vanwege winterweer
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten