29-04 Asperge Limburgse

Kou zorgt voor dure asperges

De prijs van asperges is dit jaar fors hoger dan vorig jaar rond deze tijd. De telers krijgen op de veiling bijna het dubbele voor een kilo asperges ten opzichte van vorig jaar.

schaatsen natuurijs (19 nov 2020)
Natuurijs wordt dikker: tips om veilig te schaatsen

Nu de vrieskou blijft aanhouden en beken en meren dichtvriezen, komen de schaatsen uit het vet en trekken veel mensen het natuurijs op.

gladheid, ijs, sneeuw, vorst, kou, voetganger, wandelaar (stock)
Code geel wegens gladheid en lage gevoelstemperatuur

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd vanwege plaatselijke gladheid. Voor Limburg geldt de weerwaarschuwing bovendien vanwege de extreem lage gevoelstemperaturen tot -20 graden.

verwarming kinderen voeten energiearmoede stock
Verwarmingsmonteurs draaien overuren door de kou

Cv-ketels die niet goed werken, leidingen die bevriezen. De kou zorgt niet alleen voor problemen op de weg en op het spoor. "We merken dat het drukker is dan normaal. Onze monteurs hebben het druk."

stockfoto asfalt snelweg
Rijkswaterstaat klaar met strooien in Limburg: zwarte wegen

Sneeuw en ijsvorming zorgen niet meer voor problemen op de Limburgse auto- en snelwegen.

ramen
Open ramen op scholen: hoe moet dat in de winter?

Op veel scholen staan ramen op dit moment 24 uur per dag open om de toevoer van frisse lucht te bevorderen. Dit is een belangrijke manier om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

zwerver dakloos dakloze kou stock
Verwachte vrieskou: winterregeling daklozen gaat in

Vanwege de vrieskou wordt in Zuid-Limburg de winterregeling voor daklozen ingesteld. De komende nachten daalt de temperatuur tot enkele graden onder nul.

In beeld: regen in Limburg (6 okt 2019)
Oktober vooralsnog kouder én natter dan afgelopen jaren

Oktober laat Limburgers vooralsnog in de kou staan. Daarnaast heeft de astronomische herfst Limburg tot nu toe weinig zon en veel regen opgeleverd.

Na 'wintermezzo' volgende week zacht weer

De komende twee dagen gaat het tijdens heldere nachten in Limburg licht tot matig vriezen met minima tot rond -5 graden.

Kou op komst: Winterregeling daklozen van start

Vanwege de verwachte kou de komende dagen gaat woensdag in Zuid-Limburg de winterregeling voor daklozen in.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten