Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosten bezoekje Koning aan Maastricht: maximaal 1,5 miljoen

Geplaatst opdinsdag 17 december 2019 - 16:02

Het bezoek dat koning Willem-Alexander volgend jaar met Koningsdag aan Maastricht gaat brengen, gaat de stad maximaal anderhalf miljoen euro kosten.

Dat schrijft burgemeester Annemarie Penn-te Strake in een brief aan de gemeenteraad.

Portemonnee
Volgens de burgemeester krijgt het programma van Koningsdag in Maastricht stilaan vorm. 'Vooruitlopend hierop kan alvast gemeld worden dat de eerder richting uw raad afgegeven bandbreedte van 'tussen de één en twee miljoen' teruggebracht kan worden naar een bovengrens van maximaal anderhalf miljoen euro', schrijft Penn in de raadsinformatiebrief. De provincie wordt ook nog benaderd voor een eventuele bijdrage.

Kosten
Over de kosten was nogal het een en ander te doen. Zo stelde de PvdA onlangs politieke vragen om het kostenplaatje helder te krijgen van het bezoek dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima, hun dochters en de andere leden van de koninklijke familie volgend jaar aan de stad komen brengen.

Lees ook: PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag

Thema
Over de invulling van het programma wil Penn nog niet al te veel zeggen. Alleen dat onder anderen Servé Hermans en Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht hun bijdrage leveren aan de invulling. Tijdens de nieuwjaarsreceptie (5 januari) in het stadhuis wordt het thema van Koningsdag in Maastricht bekendgemaakt. Dan wordt ook een speciale website met meer informatie gelanceerd.

Wandeling
De Koning en zijn gevolg gaan volgend jaar een wandeling van ongeveer één kilometer door de stad maken. Volgens Penn wordt de route eind februari bekendgemaakt.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen