Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosten bezoekje Koning aan Maastricht: maximaal 1,5 miljoen

Geplaatst opdinsdag 17 december 2019 - 16:02

Het bezoek dat koning Willem-Alexander volgend jaar met Koningsdag aan Maastricht gaat brengen, gaat de stad maximaal anderhalf miljoen euro kosten.

Dat schrijft burgemeester Annemarie Penn-te Strake in een brief aan de gemeenteraad.

Portemonnee
Volgens de burgemeester krijgt het programma van Koningsdag in Maastricht stilaan vorm. 'Vooruitlopend hierop kan alvast gemeld worden dat de eerder richting uw raad afgegeven bandbreedte van 'tussen de één en twee miljoen' teruggebracht kan worden naar een bovengrens van maximaal anderhalf miljoen euro', schrijft Penn in de raadsinformatiebrief. De provincie wordt ook nog benaderd voor een eventuele bijdrage.

Kosten
Over de kosten was nogal het een en ander te doen. Zo stelde de PvdA onlangs politieke vragen om het kostenplaatje helder te krijgen van het bezoek dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima, hun dochters en de andere leden van de koninklijke familie volgend jaar aan de stad komen brengen.

Lees ook: PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag

Thema
Over de invulling van het programma wil Penn nog niet al te veel zeggen. Alleen dat onder anderen Servé Hermans en Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht hun bijdrage leveren aan de invulling. Tijdens de nieuwjaarsreceptie (5 januari) in het stadhuis wordt het thema van Koningsdag in Maastricht bekendgemaakt. Dan wordt ook een speciale website met meer informatie gelanceerd.

Wandeling
De Koning en zijn gevolg gaan volgend jaar een wandeling van ongeveer één kilometer door de stad maken. Volgens Penn wordt de route eind februari bekendgemaakt.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen