Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosten bezoekje Koning aan Maastricht: maximaal 1,5 miljoen

Geplaatst opdinsdag 17 december 2019 - 16:02

Het bezoek dat koning Willem-Alexander volgend jaar met Koningsdag aan Maastricht gaat brengen, gaat de stad maximaal anderhalf miljoen euro kosten.

Dat schrijft burgemeester Annemarie Penn-te Strake in een brief aan de gemeenteraad.

Portemonnee
Volgens de burgemeester krijgt het programma van Koningsdag in Maastricht stilaan vorm. 'Vooruitlopend hierop kan alvast gemeld worden dat de eerder richting uw raad afgegeven bandbreedte van 'tussen de één en twee miljoen' teruggebracht kan worden naar een bovengrens van maximaal anderhalf miljoen euro', schrijft Penn in de raadsinformatiebrief. De provincie wordt ook nog benaderd voor een eventuele bijdrage.

Kosten
Over de kosten was nogal het een en ander te doen. Zo stelde de PvdA onlangs politieke vragen om het kostenplaatje helder te krijgen van het bezoek dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima, hun dochters en de andere leden van de koninklijke familie volgend jaar aan de stad komen brengen.

Lees ook: PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag

Thema
Over de invulling van het programma wil Penn nog niet al te veel zeggen. Alleen dat onder anderen Servé Hermans en Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht hun bijdrage leveren aan de invulling. Tijdens de nieuwjaarsreceptie (5 januari) in het stadhuis wordt het thema van Koningsdag in Maastricht bekendgemaakt. Dan wordt ook een speciale website met meer informatie gelanceerd.

Wandeling
De Koning en zijn gevolg gaan volgend jaar een wandeling van ongeveer één kilometer door de stad maken. Volgens Penn wordt de route eind februari bekendgemaakt.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen