Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosten AZC Blitterswijck flinke strop voor Venray

Geplaatst opdinsdag 15 maart 2016 - 20:27

De kosten die Venray moet maken voor het asielzoekerscentrum in Blitterswijck vormen 'een zeer zware aanslag' op de financiële draagkracht van de gemeente.

Dat blijkt uit de brief die Burgemeester en Wethouders aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft gestuurd.

Onverwacht
Het college eist daarin compensatie van de 'onverwacht grote kostenpost', als gevolg van de bijzondere omstandigheden in Blitterswijck. Zo is sprake van een vakantiepark dat deels wordt ingericht als azc, wat extra eisen stelt aan het inrichtings- en veiligheidsplan.

Lees ook: Zorgen om veiligheid bij azc Blitterswijck

Drie ton
Concreet maakt Venray ruim drie ton aan kosten en krijgt ze van het COA een standaardvergoeding van 11.000 euro. Daarbij derft de gemeente jaarlijks 120.000 euro aan toeristenbelasting van vakantiepark Het Roekenbosch, omdat vakantiegangers worden vervangen door asielzoekers.

Solidariteitsbijdrage
B en W hebben tevens een brief aan het ministerie van Veiligheid en Justitie gestuurd. Vanwege de 'bovenmatige kosten' die Venray moet maken voor het azc, vraagt de gemeente een solidariteitsbijdrage van gemeenten die geen asielzoekers opvangen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tegenstanders azc Blitterswijck nemen juridische stappen
Vluchtelingen arriveren vrijdag in Blitterswijck
Vakantiepark Blitterswijck AZC voor 750 vluchtelingen
Forse winst bij komst asielzoekers naar park Blitterswijck
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen