Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosten AZC Blitterswijck flinke strop voor Venray

Geplaatst opdinsdag 15 maart 2016 - 20:27

De kosten die Venray moet maken voor het asielzoekerscentrum in Blitterswijck vormen 'een zeer zware aanslag' op de financiële draagkracht van de gemeente.

Dat blijkt uit de brief die Burgemeester en Wethouders aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft gestuurd.

Onverwacht
Het college eist daarin compensatie van de 'onverwacht grote kostenpost', als gevolg van de bijzondere omstandigheden in Blitterswijck. Zo is sprake van een vakantiepark dat deels wordt ingericht als azc, wat extra eisen stelt aan het inrichtings- en veiligheidsplan.

Lees ook: Zorgen om veiligheid bij azc Blitterswijck

Drie ton
Concreet maakt Venray ruim drie ton aan kosten en krijgt ze van het COA een standaardvergoeding van 11.000 euro. Daarbij derft de gemeente jaarlijks 120.000 euro aan toeristenbelasting van vakantiepark Het Roekenbosch, omdat vakantiegangers worden vervangen door asielzoekers.

Solidariteitsbijdrage
B en W hebben tevens een brief aan het ministerie van Veiligheid en Justitie gestuurd. Vanwege de 'bovenmatige kosten' die Venray moet maken voor het azc, vraagt de gemeente een solidariteitsbijdrage van gemeenten die geen asielzoekers opvangen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tegenstanders azc Blitterswijck nemen juridische stappen
Vluchtelingen arriveren vrijdag in Blitterswijck
Vakantiepark Blitterswijck AZC voor 750 vluchtelingen
Forse winst bij komst asielzoekers naar park Blitterswijck
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen