Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosten AZC Blitterswijck flinke strop voor Venray

Geplaatst opdinsdag 15 maart 2016 - 20:27

De kosten die Venray moet maken voor het asielzoekerscentrum in Blitterswijck vormen 'een zeer zware aanslag' op de financiële draagkracht van de gemeente.

Dat blijkt uit de brief die Burgemeester en Wethouders aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft gestuurd.

Onverwacht
Het college eist daarin compensatie van de 'onverwacht grote kostenpost', als gevolg van de bijzondere omstandigheden in Blitterswijck. Zo is sprake van een vakantiepark dat deels wordt ingericht als azc, wat extra eisen stelt aan het inrichtings- en veiligheidsplan.

Lees ook: Zorgen om veiligheid bij azc Blitterswijck

Drie ton
Concreet maakt Venray ruim drie ton aan kosten en krijgt ze van het COA een standaardvergoeding van 11.000 euro. Daarbij derft de gemeente jaarlijks 120.000 euro aan toeristenbelasting van vakantiepark Het Roekenbosch, omdat vakantiegangers worden vervangen door asielzoekers.

Solidariteitsbijdrage
B en W hebben tevens een brief aan het ministerie van Veiligheid en Justitie gestuurd. Vanwege de 'bovenmatige kosten' die Venray moet maken voor het azc, vraagt de gemeente een solidariteitsbijdrage van gemeenten die geen asielzoekers opvangen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tegenstanders azc Blitterswijck nemen juridische stappen
Vluchtelingen arriveren vrijdag in Blitterswijck
Vakantiepark Blitterswijck AZC voor 750 vluchtelingen
Forse winst bij komst asielzoekers naar park Blitterswijck
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen