Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosten autoverzekering in Maastricht rijzen de pan uit

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 9:58

Maastricht is de duurste Nederlandse stad om een autoverzekering af te sluiten, blijkt uit een onderzoek onder dertien grote steden.

Die conclusie trekt de vergelijkingssite Autoverzekering.nl, die de dertien steden onder de loep nam. Voor alle dekkingen - WA, WA+ en Allrisk - kwam de Limburgse provinciehoofdstad als duurste uit de bus.

Autodiefstallen
De verklaring voor de 'koppositie' is het feit dat er in Limburg veel meer autodiefstallen plaatsvinden dan in de rest van het land. De premie in Maastricht steeg in het afgelopen jaar fors: elf procent. Mede daardoor betaalt de Maastrichtenaar jaarlijks 105 euro meer voor een autoverzekering dan inwoners van Groningen, de goedkoopste stad van het land.

Lees ook: Zuid-Limburgers vaak de dupe van autodiefstallen

Lucratieve omgeving
In Maastricht zelf werden minder auto's gestolen, maar provinciebreed zijn autobezitters duidelijk vaker de dupe dan het landelijk gemiddelde, dat juist een dalende lijn heeft ingezet. Bovendien is de grensregio volgens het onderzoek 'een lucratieve omgeving om auto's te stelen en snel naar het buitenland te brengen'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen