Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosteloze kinderopvang voor ouders die in de zorg werken

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 18:54

Zorgmedewerkers die strijden tegen corona, kunnen hun kinderen kosteloos naar de kinderopvang sturen in Maastricht, Sittard en wellicht later ook in de regio Parkstad. Kinderopvangcentra willen zo de zwaarbelaste zorgmedewerkers helpen.

"Zo kunnen zij zich focussen op wat onze regio hard nodig heeft: zorg met aandacht", vertelt Claire van der Velden, directeur Limburg-Zuid bij Humankind.

Bso langer open
Samen met MIK & PIW Groep opent de kinderopvang vanaf 28 november drie bso's in Maastricht en Sittard extra vroeg, waardoor kinderen dagelijks van 07:00 tot 18:30 uur terecht kunnen. Als er genoeg animo is in de regio Parkstad, is daar vanaf 6 december ook opvang. De kinderen kunnen online les volgen en er is een activiteitenprogramma bedacht.

Coronazorgers
De opvang is bedoeld voor kinderen van ouders die in de nabijheid van coronapatiƫnten werken. "De verplegers en personeel op de intensive care, maar ook de mensen in de keuken die de patiƫnten voeden. Een concrete grens trekken we niet. Het is maatwerk en gaat in overleg met de werkgevers", zegt directeur Raymond Clement van kinderopvang MIK & PIW. De meeste animo komt tot nu toe van personeel van het Zuyderland ziekenhuis.

Lees ook: Limburgse ziekenhuizen schalen kritieke zorg verder af

Personeelstekort
Eind vorige maand luidde kinderopvang MIK de noodklok vanwege een nijpend personeelstekort. Opvang zou al snel niet meer gegarandeerd kunnen worden. Toch krijgt de kinderopvang in samenwerking met Humankind ook de bezetting voor de extra opvang voor elkaar. "We schuiven binnen wat mag met personeel. Maatschappelijk werkers helpen mee en we hebben alle medewerkers opgeroepen mee te helpen om de extra faciliteiten te regelen. Zo krijgen we het rond en kunnen we indien nodig ook opschalen", vertelt Clement.

Lees ook: Kinderopvangcentra in de knel door personeelstekort

De rekening van het initiatief betalen de opvangcentra zelf. "We zijn grotere partijen en kunnen dit daardoor prima betalen. Ik vind dan ook dat we die verantwoordelijkheid hebben", aldus Clement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen