Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosso tekent platencontract en kondigt nieuwe single aan

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 9:27

De Geleense rapper Kosso heeft een platencontract getekend bij Sony Music.

Het is voor het eerst in de carrière van de rapper-bodybuilder, die in het dagelijks leven Albert Dervishaj heet, dat hij in zee gaat met een platenlabel. Tot voor kort was hij independent en bracht hij alles onder eigen beheer uit.

Nieuwe single
De Geleendenaar timmert sinds 2013 aan de weg als rapper. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een grote naam in de Nederlandse rapscene. Op eerdere albums werkte hij onder anderen samen met Nederlandse rappers als Boef, Josylvio, Ali B., Hef, Murda, Nis en AmigoIk. Vrijdag brengt hij een nieuwe single uit, samen met zijn vrouw.

Touwtjes in eigen handen
De Geleendaar heeft met meerdere platenlabels gesproken. "Ik heb graag de touwtjes in eigen handen en maak mijn eigen beslissingen", zegt de rapper. "Tegenwoordig heb ik het ook heel druk met ondernemen en zocht ik naar een professioneel team dat mij kan ondersteunen in de muziek, maar waar ik alsnog independent kan blijven en 100 procent eigenaar blijf van al mijn muziek." Die mogelijkheid krijgt hij naar eigen zeggen bij Sony.

Kosso is niet alleen actief in de muziekscene. De Geleendenaar heeft ook nog een shishalounge en verdient geld met voedingssupplementen voor kracht- en duursporters.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen