Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosso, FeestDJRuud en Tisjeboy Jay doen niet meer mee

Geplaatst opdinsdag 22 september 2020 - 12:20

In de lijst met min of meer bekende Nederlanders die zich onder de hashtag verenigen #ikdoenietmeermee tegen het coronabeleid van de regering, vinden we ook de Limburgers Tisjeboy Jay uit Born, FeestDJRuud uit Belfeld en rapper-bodybuilder Kosso uit Geleen.

In de campagne op social media roepen artiesten als Famke Louise en Thomas Berge op om de coronamaatregelen vooral niet na te leven.

Artiesten
De hashtag is door verschillende andere BN'ers gedeeld, vaak artiesten de de afgelopen maanden hun boekingen en dus inkomsten zagen opdrogen door de coronacrisis. Op de lijst prijken verder onder meer dj's Hardwell, Mental Theo en Paul Elstak, en rappers zoals Mr. Polska en Bizzey.

View this post on Instagram

#ikdoenietmeermee

A post shared by Soy Peorrrrr (@locaa_locaa_) on

Eigen waarheid
Van de Limburgers verkondigde de Bornse vlogger Tisjeboy Jay al eerder niet in de ernst van het virus te geloven en een 'eigen waarheid' te hebben. Behalve op zijn eigen kanalen kreeg hij ook op bijvoorbeeld 3FM en bij televisieprogramma Op1 daar de ruimte voor. Bij die laatste uitzending kreeg hij repliek van oud-DSM-bestuursvoorzitter en toenmalig coronagezant Feike Sijbesma.

Kritiek
De #ikdoenietmeermee-campagne krijgt ook van alle kanten kritiek. Zo wordt hardop gevraagd of de deelnemers dan ook niet meer meedoen aan bijvoorbeeld gezondheidszorg of het Nederlandse wegennet. Ook wekt het bij veel mensen verbazing dat de mensen die niet meer meedoen, liever luisteren naar een collega-artiest dan naar iemand die jarenlang medicijnen of biologie gestudeerd hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen