Overslaan en naar de inhoud gaan

Kosso, FeestDJRuud en Tisjeboy Jay doen niet meer mee

Geplaatst opdinsdag 22 september 2020 - 12:20

In de lijst met min of meer bekende Nederlanders die zich onder de hashtag verenigen #ikdoenietmeermee tegen het coronabeleid van de regering, vinden we ook de Limburgers Tisjeboy Jay uit Born, FeestDJRuud uit Belfeld en rapper-bodybuilder Kosso uit Geleen.

In de campagne op social media roepen artiesten als Famke Louise en Thomas Berge op om de coronamaatregelen vooral niet na te leven.

Artiesten
De hashtag is door verschillende andere BN'ers gedeeld, vaak artiesten de de afgelopen maanden hun boekingen en dus inkomsten zagen opdrogen door de coronacrisis. Op de lijst prijken verder onder meer dj's Hardwell, Mental Theo en Paul Elstak, en rappers zoals Mr. Polska en Bizzey.

View this post on Instagram

#ikdoenietmeermee

A post shared by Soy Peorrrrr (@locaa_locaa_) on

Eigen waarheid
Van de Limburgers verkondigde de Bornse vlogger Tisjeboy Jay al eerder niet in de ernst van het virus te geloven en een 'eigen waarheid' te hebben. Behalve op zijn eigen kanalen kreeg hij ook op bijvoorbeeld 3FM en bij televisieprogramma Op1 daar de ruimte voor. Bij die laatste uitzending kreeg hij repliek van oud-DSM-bestuursvoorzitter en toenmalig coronagezant Feike Sijbesma.

Kritiek
De #ikdoenietmeermee-campagne krijgt ook van alle kanten kritiek. Zo wordt hardop gevraagd of de deelnemers dan ook niet meer meedoen aan bijvoorbeeld gezondheidszorg of het Nederlandse wegennet. Ook wekt het bij veel mensen verbazing dat de mensen die niet meer meedoen, liever luisteren naar een collega-artiest dan naar iemand die jarenlang medicijnen of biologie gestudeerd hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen